Aparat dentar la vârsta mea?

Da, aparatele dentare nu mai sunt doar pentru copii.

Deși există multe motive pentru ca adulții să ia în considerare bretelele, cei mai mulți oameni doresc pur și simplu să-si imbunatateasca aspectul, adica sa arate mai bine. Iată principalele  motive pentru o consultație la ortodont:

Un zâmbet mai frumos.

Cine nu vrea sa aiba un zâmbet cat mai fermecator? Un studiu a comparat reacțiile oamenilor care s-au uitat la poze cu diferite zambete, atat cu dinti drepti, cat si cu dinti strâmbi.

Persoanele cu dinți drepți au primit punctaje mai mari la capitolele conducere, popularitate etc, deci lor li se atribuie mai multa incredere. Mutarea dintilor. Doar pentru ca ai avut aparat dentar ca si copil nu înseamnă că ai scăpat. Dintii au tendinta de a se muta de-a lungul vieții si pot reveni un pic înapoi spre pozițiile lor inițiale.

 

Sănătate orală mai buna.

Dintii drepti se pot peria ma usor si, de asemenea, este mai usor sa fie curatati cu ata dentara.

Aparatele dentare pot ajuta la gestionarea unor afectiuni mai grave, cum ar fi mușcătura care cauzeaza dureri la nivelul maxilarului. În unele cazuri,  aparatele dentare sunt necesare pentru a schimba poziția dinților invecinati pentru o noua punte, o coroana  sau un implant.

Aparatele dentare din ziua de azi sunt aproape invizibile.

Aparatele dentare ceramice sau din safir , confecționate dintr-un material transparent, ies mult mai puțin in evidenta decât cele traditionale de metal.

Exista, de asemenea, tipuri de aparate dentare care se fixeaza in spatele dintiilor si sunt aproapte invizibile.

Perioada de purtare a unui aparat dentar depinde de ceea ce trebuie realizat, cele mai multe tratamente avand o durata ce variază 12-48 luni. In orice caz, trebuie o data in plus sa aveti grijă de igiena orala atunci când purtati aparat dentar. Medicii stomatologi recomanda periajul dupa fiecare masa si inainte de culcare, iar apa de gura antiseptica poate ajunge în locuri in care o periuta de dinti nu patrunde, ajutand la reducerea bacteriilor.

No Comments

Post A Comment