Blog

Home » Blog

Avem cea mai mare grijă pentru pacienţii noştri

Instrumentarul reutilizabil este sterilizat urmând un ciclu strict de curăţire mecanică automatizată cu ultrasunete şi în maşini de spălat speciale, dezinfectare, presterilizare şi sterilizare în autoclav, respectându-se parametrii naţionali şi internaţionali;
» Instrumentarul va fi depozitat în pungi speciale, de unică folosinţă, care se vor desigilă în prezenţa fiecărui pacient;
» Suprafeţele din cabinete vor fi curăţate şi dezinfectate cu substanţe special destinate acestui scop. Întreg personalul clinicii este supus periodic la controale şi analize medicale;
» Personalul medical va purta întotdeauna echipament de protecţie special (halat, mănuşi de unică folosinţă, măşti de unică folosinţă etc.);
» Personalul medical va folosi substanţe speciale dezinfectante pentru a se spală pe mâini înainte, în timpul şi după intervenţii;
» Uniturile dentare sunt prevăzute cu circuite proprii de autosterilizare internă;
» Instrumentarul utilizat este în mare parte de unică folosinţă: pahare, aspiratoare, mănuşi, măşti, aplicatoare, matrici, benzi de celuloid, etc.

Iti lipsesc unul sau mai multi dinti? Atunci trebuie sa stii ca implanturile dentare sunt cea mai buna solutie pentru tine.

In mod clasic, un implant dentar este comparat cu o varianta artificiala a unei radacini dentare. Dupa ce implantul s-a integrat corespunzator in maxilare, el poate fi folosit ca suport pentru coroane sau proteze dentare de diferite tipuri.

Aplicarea unui implant dentar presupune realizarea unui mic orificiu in osul maxilar, in locul de unde lipseste un dinte sau o masea si ulterior, in acest orificiu, se insurubeaza implantul. Procedura este complet nedureroasa intrucat se realizeaza sub anestezie, de cele mai multe ori locala, insa pacientii mai tematori pot beneficia chiar si de sedare.

La un anumit timp dupa faza chirurgicala, implantul trebuie protezat – mai exact, implantul primeste coroana sau proteza ce va permite restaurarea tuturor functiilor dento-maxilare.

Frecvent suntem intrebati care sunt cele mai bune implanturi dentare. Din experienta noastra, indraznim sa spunem ca, intrucat pe piata exista peste 1700 de marci de implanturi dentare, este foarte greu sa indicam exact care este implantul cel mai bun. In realitate, atata timp cat un implant dentar respecta normele necesare autorizarii de catre organizatiile mondiale de sanatate, atunci acela este un implant dentar bun. Importanta cea mai mare in reusita unui implant dentar il reprezinta tehnica de implantare, diagnosticul corect pus, abordarea terapeutica aleasa si nu in ultimul rand, iscusinta medicului.

In ziua de astazi, tehnologia a patruns adanc in actul medical, in general si in stomatologie, in particular. Ne bucuram astazi de posibilitatea de a efectua implanturi dentare ghidate digital, computerizat. Ce inseamna acest lucru? Medicul efectueaza inainte de interventie un diagnostic complex, solicitand pacientului analize suplimentare de tipul computerului tomograf (CT) si a modelelor digitale. Cu ajutorul acestora, medicul dentist poate crea un plan de tratament digital si un ghid chirurgical care va permite un procedeu rapid de inserare a implantului, cu mult mai putine riscuri si o trauma postoperatorie minima. Pana nu demult aceasta tehnologie aproape ca dubla costurile procedurii de inserare a implanturilor dentare. Insa, in ziua de azi, diferenta de pret intre un implant inserat clasic si unul ghidat computerizat este nesemnificativa, tinand cont si de numeroasele avantaje pe care le prezinta.

Tot cu ajutorul tehnologiei digitale sunt posibile tratamente de tipul One Day Implant ce s-ar traduce printr-o porcedura extrem de non-invaziva, exacta si rapida prin care, in mai putin de o ora, pacientul primeste nu numai un implant, ci si o coroana dentara imediata.

Datorita faptului ca pacientii beneficiaza de anestezie de calitate ridicata, iar inserarea unui implant dentar este un procedeu minim invaziv, relativ usor suportabil de catre pacient, practic nu exista o limita pentru cate implanturi dentare se pot face o data. Un procedeu modern si popular in ultima vreme este cunoscut sub numele de “ Fast & Fixed ” prin care un pacient care soseste dimineata in cabinetul dentar fara niciun dinte , primeste in aceeasi zi un numar total de 10 implanturi ( distribuite de obicei astfel: 6 la maxilarul superior si 4 la maxilarul inferior), dar si un set de proteze dentare fixe, imediate, cu ajutorul carora pacientul poate vorbi, zambi si manca.

Esti interesat cat costa un implant dentar in clincile Dentaplus? Consulta aici lista noastra de preturi sau programeaza-te pentru o consultatie si un plan de tratament personalizat.

Probabil unul din cele mai solicitate tratamente in clinicile noastre este acela de albire dentara. Din ce in ce mai multi pacienti isi doresc un zambet estetic, iar datoria noastra, la Dentaplus, este sa ne asiguram ca putem acorda pacientilor nostri tratamente cosmetice eficiente si in acelasi timp non-invazive. Estetica dentara trebuie realizata intr-un context de siguranta: este obiectivul nostru continuu sa studiem si sa adoptam cele mai eficiente tehnici de albire dentara, dar si cele mai blande si nedureroase, astfel incat sa oferim pacientilor nu numai un zambet alb, ci si o experienta placuta.

Am observat o confuzie a pacientilor privind tehnicile de albire dentara, acest lucru provenind probabil din varietatea mare de metode de albire lansate pe piata. Cand cauti pe Google “ albire dinti “, primesti o sumedenie de informatii, din pacate nu in intregime corecte. Nu toate variantele sunt eficiente…ba mai mult, unele din ele pot fi chiar periculoase. De aceea, este foarte bine sa va consultati medicul dentist pentru a identifica varianta optima pentru albirea dintilor si pentru a alege o solutie personalizata.

Despre albirea dentara se pot povesti foarte multe: exista produse si metode de albire dentara la domiciliu comercializate in mod curent in farmacii sau supermarketuri ( paste de dinti,apa de gura etc), produse profesionale pentru albirea acasa ( pe care vi le ofera doar medicul dentist), precum si produse destinate procesului de albire profesionala in cabinetul dentar.

Albirea “over the counter”, oferita in afara cabinetului stomatologic (pastele de dinti “ minune” care promit un zambet de Holliwood ) nu realizaeaza din pacate decat cel mult o depigmentare a dintilor prin indepartarea petelor de cafea sau de ceai, spre exemplu, insa nu albesc efectiv dintii. Acestea atrag de multe ori printr-un pret mai scazut insa eficienta este minima. Pe de alta parte, un tratament profesional pentru albirea dintilor, condus de un medic dentist, este mult mai eficient.

In clinicile Dentaplus din Bucuresti folosim cu rezulate exceptionale sistemul Philips Zoom! Dupa un consult initial de specialitate in care observam caracteristicile danturii fiecarui pacient, urmeaza realizarea unei proceduri de igienizare care curata dintii de placa bacteriana si tartru asigurand astfel un contact maxim intre produsele de albire si suprafata dentara . Pacientii nostri beneficiaza astfel de rezultate exceptionale de albire , fara sensibiitate dentara si fara sa riste afectarea smaltului sau a gingiilor.

Te asteptam si pe tine sa incerci. Daca vrei sa afli cat costa albirea dentara, apasa aici. Iar daca doresti o programare, apasa aici.

Te asteptam sa zambim impreuna! Let’s #wowyoursmile !
Echipa DENTAPLS!

lampa pentru albire dinti philips

Periajul dentar este pilonul de bază pentru menținerea sănătății dinților.

Însă, mai important decât timpul alocat acestui obicei este tehnica prin care ne curățăm dinții, pentru că dacă aceasta nu este realizată corect, putem face mai mult rău decât bine.

Mulți pacienți susțin că își periază dinții de două ori pe zi, timp de două minute, și totuși, ajung pe scaunul medicului stomatolog, cu probleme precum sensibilitate dentară, carii sau gingivită.

De ce se întâmplă acest lucru, deși mulți consideră că urmează toți pașii necesari în igiena dentară?

(mai mult…)

Oare ar mai fi sărutat-o Humphrey Bogart pe Ingrid Bergman în Casablanca dacă ar fi știut lucrurile descoperite de Remco Kort de la Netherlands Organisation for Applied Scientific Research?

Un singur sărut de 10 secunde transferă 80 de milioane de bacterii!

Înainte ca cei mai slabi de înger să renunțe pentru totdeauna la săruturi pasionale, trebuie menționat că în corpurile noastre trăiesc în mod normal peste 100 de trilioane de microorganisme, ele fiind vitale pentru digerarea alimentelor, sintetizarea substanțelor nutritive și prevenirea bolilor.

Dar tot ce ne înconjoară – inclusiv persoanele cu care interacționăm – afectează, de asemenea, fauna  noastră microbiană. Kort spune că echipa de cercetători și-a dorit să afle măsura în care partenerii împărtășesc fauna microbiană pe cale orală și se pare că, dacă un cuplu se sarută mult, cu atât mai asemănătoare este aceasta.

Menținerea sănătății dinților nu este o sarcină simplă ci un job de 24/7. Bacteriile din gurile noastre se înmulțesc la orice oră și în orice condiție.

În timpul zilei înghițim, vorbim etc., ceea ce produce multă salivă. Saliva omoară bacteriile, astfel încât ele se înmulțesc într-un ritm mult mai lent. Aceste bacterii lucrează în continuu la slăbirea smalțului dintelui ceea ce conduce la carii și la așa-zisa putrezire a dintelui care, de obicei, are ca urmare pierderea acestuia.

În timpul zilei avem multiple posibiliăți de a ne proteja dinții: putem să-i periem, să-i clătim cu apa de gură sau să mestecăm guma cu xylol. Dar ce se întâmplă noaptea, atunci când pentru o periadă de 7-8 ore suntem inactivi? Iată niște sfaturi privind modul în care vă puteți proteja dinții și în timp ce dormiți:

Periaj
În fiecare seară dinții trebuie periați! Studii recente din Statele Unite au arătat că este mai indicat să periați dinții după cină sau, dacă este cazul, după ultimul snack și nu abia înainte să vă culcați. Cu cât așteptați mai mult în urma ultimei mese/ultimului snack, cu atât mai mult se înmulțesc bacteriile și au timp să pătrundă în locuri mai puțin accesibile.

Trebuie să acordați atenție deosbită părții dinților cu care mestecați, dar și spațiilor dintre dinți. Mai multe detalii despre periajul corect puteți găsi aici.

Folosirea aței dentare
Deși multă lume nu o consideră importantă, ața dentară este crucială pentru menținerea sănătății dentare. Ața dentară scoate resturile de mâncare care s-au adunat în timpul zilei în spațiile intra-dentare și care reprezintă hrana perfectă pentru bacterii. Astfel nu se scot doar resturile de alimente, ci și plăcile bacteriene care s-au adunat între dinți.

Folosirea apei de gură
Înainte să vă culcați clătiți cu apa de gură. Aceasta omoară bacteriile în toată cavitatea bucală și vă va da un sentiment foarte plăcut de prospețime în gură. Există multe variante, atat cu alcool cât și fără. Trebuie doar să găsiți una cu care să vă simțiți confortabil.

Sensibilitatea dinților poate apărea la orice vârstă. De multe ori, factorii pe care îi putem influența sunt chiar cauza acestei sensibilități. Iată care sunt cele mai des întâlnite cauze pentru dinți sensibili:

Periaj greșit
Uneori sensibilitatea apare din cauza periajului. Daca aplicati prea multă presiune atunci când periați dinții sau dacă aveți o periuță cu peri prea tari/rigizi, atunci veți îndepărta straturile protectoare de pe dinți și veți expune canalele mici care duc la nervii dinților. Alimentele reci sau fierbinți pot ajunge apoi la nervii dinților, cauzând dureri.  De asemenea, un periaj în direcția greșită poate favoriza retracția gingivală, cu  expunerea succesivă a rădăcinii dentare sensibile. Folosiți o periuță mai moale, aplicați mai putțină presiune și periați mereu dinspre gingie înspre marginea liberă a dintelui.

(mai mult…)