cum se trateaza abcesul dentar

Cum se trateaza abcesul dentar

In primul rand, ce este abcesul dentar? Este o colectie de puroi care se acumuleaza in urma unei infectii si care se manifesta clinic prin aparitia unei tumefactii (umflaturi) de diferite dimensiuni, fiind insotit frecvent de durere si febra. Dintre cauze, cea mai intalnita este, fara doar si poate, caria netratata si se poate intalni atat la adulti, cat si la copii.

Ce se intampla in cabinet? Cum se tratateaza acest abces dentar?

Tratamentul de urgenta consta in drenajul abcesului. Practic se creaza o cale prin care colectia purulenta sa poata fi eliminata. In functie de tipul abcesului si in functie de stadiul in care se afla, acest pasaj se poate realiza, fie la nivelul gingiei (prin incizie), fie la nivelul dintelui (prin “frezare”).

In unele cazuri, poate fi necesara administrarea de antibiotice.

Formele mai putin agresive il incurajeaza pe pacient sa se intrebe daca abcesul dentar trece de la sine, evitand cu siretenie vizita la stomatolog. Intr-adevar, abcesul poate trece prin faze de remisiune si reactivare, insa ce este important sa retinem e faptul ca aceasta acumulare de agenti patogeni se poate disemina oriunde in organism, determinand infectii la nivelul altor organe. Asadar, pentru tratament, recomandarea este sa va adresati medicului stomatolog.

*Sursa poza: Google Images

Nu sunt comentarii

Postează un comentariu

Nu sunt comentarii

Postează un comentariu