FAQ

Toate raspunsurile la intrebarile voastre

Home » Faq

  • Cat dureaza scoaterea nervului la masea?In stomatologia moderna de astazi interventia de extirpare a nervului ( sau scoaterea nervului ) se realizeaza numai cu ajutorul microscopului dentar. Astfel medicul specializat in tratamente de canal reuseste sa vada cat mai bine continutul radacilor si canalelor dentare. Durata procedurii variaza in functie de numarul de radacini si de canale , si in functie de complexitatea sa se poate intinde intre 1 si 3 ore.
  • Cat dureaza o extractie de maseaExtractia de masea a devenit o interventie destul de simpla. Totul se realizeaza sub anestezie locala si pacientii nu simt nimic. Majoritatea extractiilor se finalizeaza in cateva minute. Doar maselele de minte, uneori sunt mai incapatanate si se lasa extrase mai greu, situatie in care pacientii pot petrece si pana la o ora pe scaunul stomatologic.
  • Cat costa o extractie de masea de minte / Cat costa extractia unei maselePretul unei extractii variaza de regula in functie de complexitatea manoperei si de situatia clnica – dinte cu o radacina (monoradicular), dinte cu mai multe radacini ( pluriradicular), dinte erupt in totalitate, dinte partial erupr sau dinte inclus complet intraosos. Pentru a afla cat costa o extractie de masea te invitam sa consulti lista noastra de preturi aici.
  • Cat costa o extractie de dinte / Cat costa sa scoti un dinte / Cat costa o extractie dentaraPretul unei extractii variaza de regula in functie de complexitatea manoperei si de situatia clinica – dinte cu o radacina (monoradicular), dinte cu mai multe radacini ( pluriradicular), dinte erupt in totalitate, dinte partial erupr sau dinte inclus complet intraosos. Pentru a afla cat costa o extractie de masea te invitam sa consulti lista noastra de preturi aici.
  • Cat costa o extractie de maseaPretul unei extractii variaza de regula in functie de complexitatea manoperei si de situatia clnica – dinte cu o radacina (monoradicular), dinte cu mai multe radacini ( pluriradicular), dinte erupt in totalitate, dinte partial erupr sau dinte inclus complet intraosos. Pentru a afla cat costa o extractie de masea te invitam sa consulti lista noastra de preturi aici.
  • Cat costa o proteza dentara fixa/flexibila/totala/permanentaProtezele dentare reprezinta una din modalitatile de a inlocui dintii lipsa. Exista mai multe tipuri de proteza, in functie de materialele din care se realizeaza, numarul de dinti pe care il inlocuiesc sau mecanismele de mentinere intraorala ale protezei Ș proteze simple, proteze cu crosete, proteze cu sisteme speciale de mentinere sau proteze ancorate pe implanturi. Pentru a afla un cost exact va recomandam o cosnultatie cu unul din specialistii DENTAPLUS, iar lista orientativa de preturi o gasiti aici.
  • Cat costa o coroana dentara / Cat costa o coronita dentaraCoroana dentara inlocuieste structura pierduta a unui dinte, redandu-i acestuia forma, aspectul si functia normala. O coroana dentara poate fi realizata din diverse materiale precum metal, zirconiu, ceramica sau combinatii ale acestora. Pentru lista completa de preturi , apasati aici.
  • Cat costa un detartraj dentarDetartrajul dentar efectuat periodic la medicul tau dentist este cea mai buna solutie pentru a te asigura ca igiena orala este corect mentinuta in timp. Un detartraj se efectueaza de obicei impreuna cu o serie de proceduri conexe in pachetul de igienizare orala ( airflow, periaj, mineralizare). Gasesti lista de preturi aici.
  • Cat costa o placa dentaraPlaca dentara este o denumire populara pentru proteza dentara. Protezele dentare reprezinta una din modalitatile de a inlocui dintii lipsa. Exista mai multe tipuri de proteza, in functie de materialele din care se realizeaza, numarul de dinti pe care il inlocuiesc sau mecanismele de mentinere intraorala ale protezei: proteze simple, proteze cu crosete, proteze cu sisteme speciale de mentinere sau proteze ancorate pe implanturi. Pentru a afla un cost exact va recomandam o cosnultatie cu unul din specialistii DENTAPLUS, iar lista orientativa de preturi o gasiti aici.
  • Care este cel mai bun adeziv pentru proteze dentareIn mod ideal proteza dentara ar trebui sa stea fara adeziv. Uneori insa, cand osul alveolar este prea rezolrbit, stabilitatea protezelor este mica si necesita mijloace de retinere auxiliara. Cel mai la indemana este adezivul pentru proteze dentare, de tipul Corega sau Fixodent. Eficienta acestora este insa limitata si necesita reaplicari constante. O modalitate superioara de sporitea a mentinerii protezelor dentare o reprezinta inserarea unui numar restrans de imlanturi care, prin intermediul unor sisteme speciale de tipul capselor sau a unor bare cu calareti , vor creste semnificativ mentinerea si stabilitatea protezelor. Astfel protezele devin aproape fixe, ele nu se mai deplaseaza in timpul vorbirii sau a masticatiei si sunt indepartate de pacient din cavitatea orala doar can acesta isi doreste si anume in scopul igenizarii zilnic.
  • Care sunt cele mai bune implanturi dentareIn ziua de astazi exista mi mult de 2000 de tipuri de implanturi dentare si numarul acestora este in crestere. Prin urmare nu numai pacientii dar si multi dintre medici sunt nedumeriti si isi pun frecvent intrebarea care sunt cele mai bune implanturi dentare ? Adevarul este ca un implant dentar bun nu este neaparat unul ce poarta un anumit nume, ci un implantcare satisface o serie de cerinte si atinge obiecive mecanice, fizice si biologice. Un implant dentar bun trebuie sa fie conceput din materiale biocompatibile, de obicei din aliaje rezistente de titan. E important sa fie acoperite cu un strat ionica care sa ii determine i integrare usoare in osul pacientului. Implantul trebuie sa asigure o stabilitate primara inalta ( adica sa fie stabil imediat dupa implantare ) si a ofere medicului posibilitatea sarealizeze proteze si coroane cat mai variate dupa ce implantul a fost complet integrat in osul pacientului. La DENTAPLUS am intalnit aceste criterii in mai multe branduri de implanturi printre care MEGAGEN si NOBEL BIOCARE.
  • Cat costa albirea dintilor / Cat costa o albire dentaraAlbirea dintilor este una din procedurile cele mai solicitate in cabinetul dentar. Procedura de albire dentara trebuie sa respecte o serie de reguli pentru a nu dauna structurii dintilor. Una din cerintele unei proceduri de albire sigure este utilizarea unui sistem de albire dentara calitativ si de un medic dentist cu experienta in acest domeniu. Numai astfel se pot obtine rezultate bune fara a pune in pericol structura dentara. In clinicile DENTAPLUS folosim cu succes sistemul de albire Philips Zoom ! , dealtfel cel mai solicitat sistem de albire in SUA. Pentru o eficienta maxima albirea dentra trebuie sa fie precedata de o igienizare recenta. Intrucat urmarim rezultate stabile in timp, tratamentul de albire dentara realizat la DENTAPLUS implica atat albirea in cabinet cu lampa Zoom ! precum si tratament la domiciliu cu gutiere si gel de albire , tot din gama Philips Zoom ! Afla costurile procedurilor de albire dentara aici.
  • Cat costa aparatul dentarAlbirea dintilor este una din procedurile cele mai solicitate in cabinetul dentar. Procedura de albire dentara trebuie sa respecte o serie de reguli pentru a nu dauna structurii dintilor. Una din cerintele unei proceduri de albire sigure este utilizarea unui sistem de albire dentara calitativ si de un medic dentist cu experienta in acest domeniu. Numai astfel se pot obtine rezultate bune fara a pune in pericol structura dentara. In clinicile DENTAPLUS folosim cu succes sistemul de albire Philips Zoom ! , dealtfel cel mai solicitat sistem de albire in SUA. Pentru o eficienta maxima albirea dentra trebuie sa fie precedata de o igienizare recenta. Intrucat urmarim rezultate stabile in timp, tratamentul de albire dentara realizat la DENTAPLUS implica atat albirea in cabinet cu lampa Zoom ! precum si tratament la domiciliu cu gutiere si gel de albire , tot din gama Philips Zoom ! Afla costurile procedurilor de albire dentara aici.
  • Cat costa fatetele dentareFatetele dentare reprezinta solutii pentru a trata aspectul inestetic al dintilor. fatetele pot corecta probleme estetice, de dimensiune, de spatiere sau de coloratie a dintilor. Fatetele reprezinta un tratament minim invaziv intrucat implica slefuirea unei cantitati minime de substanta dentara. Uneori fatetele se pot aplica chiar si fara slefuirea dintoilor ( fatete non-prep) . Fatetele dentare se pot realiza din materiale compozite , insa cea mai estetica si longeviva varianta o reprezinta fatele ceramice ( fatete din postelan). Pentru ca un tratament cu fatete dentare sa reziste, este important ca pacientul sa aibe o muscatura corecta. Altfel exista riscul ca fatetele sa se desprinda sau sa se fractureze. De aceea, de foarte multe ori este important ca pacientii sa realizeze un tratament ortodontic in vederea corectarii ocluziei ( muscaturii). Poti afla preturile pentru fatetele dentare aici.
  • Cat costa o igienizare dentaraIgienizarea dentrara este o manopera estentiala si ar trebui efectuata in medie la fiecare 6 luni de zile. Uneori insa, frecventa poate varia in functie de patologia fiecarui pacient sau in functie de obiectivele acetuia. La DENTAPLUS , efectuam mai multe tipuri de igienizari dentare, in functie de obiectivul principal. Igienizarea uzuala se refera la procedura ce implica detartrajm airflow, periaj si mineralizare dentra. Igienizarea PAROPLUS este efectuata de un medic specializat in afectiuni parodontale si vizeaza manopere suplimentare necesare pacientilor cu afectare parodontala, in timp ce igienizarea WHITEPLUS este un tratament ce , pe langa igienizare, asigura si deschiderea nuantei dintilor prin proceduri suplimentare, eficiente si noninvazive. Consulta lista de preturi aici.
  • Cat costa o punte dentaraPuntea dentara este alcatuita din 3 sau mai multe coroane. Reprezinta o alternativa de tratament a edentatiilor dentare,atunci cand din diferite motive nu se poate opta pentru un implant dentar. Pretul unei punti este proportional cu dimensiunea puntiii- practic este un multiplu al unei coroane dentare. Vezi lista de preturi aici.
  • Cat costa un dinte din ceramica/portelan/zirconiuCoroana dentara inlocuieste structura pierduta a unui dinte, redandu-i acestuia forma, aspectul si functia normala. O coroana dentara poate fi realizata din diverse materiale precum metal, zirconiu, ceramica sau combinatii ale acestora. Pentru lista completa de preturi , apasati aici.
  • Cat dureaza durerea dupa o extractie dentara sau de maseaExtractia de masea a devenit o interventie destul de simpla. Totul se realizeaza sub anestezie locala si pacientii nu simt nimic. Majoritatea extractiilor se finalizeaza in cateva minute. Doar maselele de minte, uneori sunt mai incapatanate si se lasa extrase mai greu, situatie in care pacientii pot petrece si pana la o ora pe scaunul stomatologic.