fast and fixed implant dentar in toata gura

Fast and Fixed: dinti ficsi in doar 24 ore

Un prim salt important in stomatologie a fost momentul in care medicii dentisti au inceput sa se focuseze pe implantologie .Astfel absenta unui dinte a putut fi rezolvata printr-un implant dentar unitar, si o restaurare separata, independenta de dintii vecini, fara sa mai fie nevoie sa se slefuiasca dinti adiacenti sanatosi . Terapia clasica prin implant implica de cele mai multe ori un timp de asteptare de pana la 6 luni intre momentul inserarii implantului si momentul aplicarii coroanelor pe implant.

Modernizarea continua in implantologie a dus la aparitia conceptului de implant imediat si anume a posibilitatii de a aplica o coroana pe un implant imediat dupa inserarea acestuia. Un urmator pas important a fost acela de a sprijini proteze dentare de mari dimensiuni pe implanturi dentare imediate, renuntandu-se astfel la clasica proteza in pahar a bunicii” de care toata lumea doreste sa fuga.

In ziua de azi, pacientii cu edentatie totala (care si-au pierdut toti dintii) sau care sunt in pragul acestei situatii clinice pot beneficia de lucrari dentare fixe, sprijinite pe un minim de 4 sau 6 implanturi ( all on four sau all on six). Vestea buna nu se incheie aici: Intrucat acestea sunt implanturi rapide, ele permit realizarea unei proteze practic imediat dupa aplicare implanturilor. Astfel in 24 ore, pacientii primesc: evenuala extractie dintilor irecuperabili, aplicarea implanturilor dentare, precum si o prima proteza provizorie fixa. Aceasta proteza este perfect functionala si pacientul poate fara nicio problema vorbi, zambi, consuma alimente moi etc. Integrarea sociala este imediata. Pacientul poate merge inapoi la birou sau poate iesi in oras cu prietenii chiar de a doua zi, fara sa prezinte urme de trauma, bucurandu-se de un zambet nou si foarte important, fix!

radiografie fast fixed dinti ficsi

Dupa aproximativ 2 luni in care alimentatia va fi predominant moale, pacientii vor putea creste gradual consistenta alimentelor, iar dupa 6 luni, cand integrarea osoasa a implanturilor va fi completa, proteza provizorie se poate inlocui cu una de lunga durata, cofectionata din materiale superioare de tip ceramica.

Acest tratament prin implant dentar intr-o zi poarta multiple denumiri : implant dentar Fast and Fixed, all on 4 sau all on 6 , insa principiile sunt aceleasi.

Dincolo de rapiditate si confortul obtinut imediat, un alt avantaj al sistemului il reprezinta ca acest tip de implanturi dentare fac posibilia evitarea unor proceduri cu un grad superior de dificultate si risc chirurgical precum aditia de os sau sinus lift -ul. Pacientii isi revin extrem de repede dupa interventia chirurgicala de inserare a acestor implanturi rapide si gradul de satisfactie este maxim.

Cand vine vorba despre cat costa un implant dentar in toata gura, terapia prin fast and fixed este mai economica fata de cea conventionala intrucat, asa cum am mai mentionat, se evita intervetii suplimentare complexe precum augmentari oasoase, grefe de os, sinus liftt etc.

Multi pacienti au curiozitati privind cate implanturi dentare se pot face odata : raspunsul este unul favorabil. In fazele initiale ale implatologiei se urmarea aplicarea unui numar cat mai mare de implanturi – practica cate un implant pentru fiecare radacina lipsa. Tehnicile moderne reusesc sa asigure o dantura completa la ambele arcade ( atat cea superioara cat si cea inferioara) , fixa, sustinuta de 10-12 implanturi . Interventia se realizeaza cu anestezie locala si este nedureroasa. Acum, cu ajutorul stomatologiei digitale, planificarea implaturilor poate fi realizata cu ajutorul unor sisteme computerizate speciale si astfel inteventia chirurgicala devina mult mai simpla, minim invaziva .

inainte fast fixeddupa fast fixed
Nu sunt comentarii

Postează un comentariu