Sarcina și sănătatea orală

Sarcina și sănătatea orală

Intotdeauna este important sa ai grija de sanatatea ta dentara, iar atunci cand esti gravida devine chiar imperativ. Avand grija de sanatatea ta dentara in timpul sarcinii sprijina direct dezvoltarea și sanatatea copilului.

Sarcina este un moment in care ceea ce mananci este foarte important. Multi oameni nu sunt constienti de faptul ca dintii pot fi afectati de ceea ce mananca, cat de des mananca si cat de multa mancare ramane in gura sau pe dinti.

Iata cateva sfaturi care ajuta la mentinerea dintiilor si gingiilor sanatoase in timpul sarcinii:

» Perie-ti dintii cel putin de doua ori pe zi cu pasta de dinti care contine fluor si folositi ata dentara in fiecare zi.

» Curata-te cu grija de-a lungul liniei gingivale.

» Consuma multa apa intre mese si clateste-ti gura cu apa dupa orice gustare.

» Mananca alimente sanatoase si limiteaza alimentele dulci care se pot lipi de dinti.

» Greaturile si varsaturile in timpul sarcinii pot lasa acizii din stomac in gura. Nu este recomandat sa perii  dintii timp de 30 de minute dupa ce ai varsat. Acidul gastric combinat cu periaj poate eroda smaltul dintelui. Clateste gura cu apa sau apa de gura pentru a-ti improspati respiratia.

Curatari dentare regulate și controale sunt sigure in or

ice moment in timpul sarcinii.

Daca ai dinti curati si sanatosi in timpul sarcinii, reduci riscul de infectii dentare si astfel riscul de a transfera bacterii copilului tau.

Orice durere, umflare sau infectie in gura ta trebuie tratata imediat. Acestea pot afecta sanatatea ta si a copilului tau.

No Comments

Post A Comment