Albirea dentara profesionala este una dintre cele mai solicitate proceduri de estetica dentara la nivel mondial. Este demonstrat faptul ca un zambet stralucitor influenteaza perceptia celorlalti despre noi si, deci, si relatiile sociale. Asa ca nu este de mirare de ce peste 80% dintre oameni isi doresc dinti mai albi, dupa cum arata statisticile.
Albirea dintilor reprezinta cea mai simpla si confortabila metoda prin care se indeparteaza petele intrinseci de la nivelul dintilor, redand stralucirea si albul dintilor de altadata. Albirea dintilor se efectueaza de catre medicul stomatolog, in conditii de maxima siguranta.
Probabil unul din cele mai solicitate tratamente in clinicile noastre este acela de albire dentara. Din ce in ce mai multi pacienti isi doresc un zambet estetic, iar datoria noastra, la Dentaplus, este sa ne asiguram ca putem acorda pacientilor nostri tratamente cosmetice eficiente si, in acelasi timp, non-invazive. Estetica dentara trebuie realizata intr-un context de siguranta: este obiectivul nostru continuu sa studiem si sa adoptam cele mai eficiente tehnici de albire dentara, dar si cele mai blande si nedureroase, astfel incat sa oferim pacientilor nu numai un zambet alb, ci si o experienta placuta.
Am observat o confuzie a pacientilor privind tehnicile de albire dentara, acest lucru provenind probabil din varietatea mare de metode de albire lansate pe piata. Cand cauti pe Google “ albire dinti “, primesti o sumedenie de informatii, din pacate nu in intregime corecte. Nu toate variantele sunt eficiente…ba mai mult, unele din ele pot fi chiar periculoase. De aceea, este foarte bine sa va consultati medicul dentist pentru a identifica varianta optima pentru albirea dintilor si pentru a alege o solutie personalizata.
Despre albirea dentara se pot povesti foarte multe: exista produse si metode de albire dentara la domiciliu comercializate in mod curent in farmacii sau supermarketuri ( paste de dinti,apa de gura etc), produse profesionale pentru albirea acasa ( pe care vi le ofera doar medicul dentist), precum si produse destinate procesului de albire profesionala in cabinetul dentar.
Albirea “over the counter”, oferita in afara cabinetului stomatologic (pastele de dinti “ minune” care promit un zambet de Hollywood ) nu realizaeaza din pacate decat cel mult o depigmentare a dintilor prin indepartarea petelor de cafea sau de ceai, spre exemplu, insa nu albesc efectiv dintii. Acestea atrag de multe ori printr-un pret mai scazut insa eficienta este minima. Pe de alta parte, un tratament profesional pentru albirea dintilor, condus de un medic dentist, este mult mai eficient.
Albirea dentara cu laser este o procedura eficienta de albire a dintilor care se efectueaza doar in cabinetele stomatologice. Inainte de inceperea procedurii, medicul va lua masuri de protectie suplimentara a gingiilor. Aceasta etapa este urmata de aplicarea unui gel cu peroxid de hidrogen si, apoi, cu ajutorul laserului, se va efectua albirea dentara propriu-zisa.
Procedura nu este dureroasa si este considerata a fi cel mai eficient tratament de albire a dintilor. Beneficiile albirii dentare cu laser sunt numeroase: are efect imediat, dintii isi pastreaza culoarea timp indelungat, nu afecteaza smaltul dintilor, nu provoaca sensibilitate si nu are efecte secundare.
In clinicile Dentaplus din Bucuresti folosim sistemul Philips Zoom! Acesta este un aparat care, spre deosebire de alte sisteme, folosește o lumină LED care accelerează albirea dinților, durata unei sesiuni de tratament fiind de numai 45 de minute. În cazul tratamentului cu acest aparat, este necesară o singură vizită la cabinet, iar dinții pot deveni cu până la opt nuanțe mai albi.
Dupa un consult initial de specialitate in care observam caracteristicile danturii fiecarui pacient, urmeaza realizarea unei proceduri de igienizare care curata dintii de placa bacteriana si tartru asigurand astfel un contact maxim intre produsele de albire si suprafata dentara. Pacientii nostri beneficiaza astfel de rezultate exceptionale de albire, fara sensibiitate dentara si fara sa riste afectarea smaltului sau a gingiilor.
Albirea internă a dinţilor – acest tratament este efectuat numai în cazul persoanelor care au fost supuse anterior unui tratament endodontic, adică de extragere sau tratare a nervului. Lipsa nervului poate favoriza colorarea canalului radicular şi necesită o albire internă, pe lângă cea externă a dintelui
O alta modalitate de albire dentara o reprezinta albirea dintilor cu ajutorul gutierelor. Acestea sunt special confectionate pentru fiecare pacient in parte si sunt preumplute cu un gel special, in functie de recomandarile medicului stomatolog. Gutierele se aplica in cavitatea orala timp de 4-6 ore de obicei in timpul somnului. Exista si variante de albire in gutiere care se folosesc in reprize de numai o ora.
Efectele acestei proceduri sunt mai lente. De cele mai multe ori, albirea dentara cu gutiere este recomandata de medicul stomatolog ca o masura de continuare sau de intretinere a efectului albirii dintilor realizata in cabinet.
Procedura de albire dentara profesionala se realizeaza intr-o singura sedinta, care poate dura intre 40 de minute si doua ore, in functie de tehnica folosita.
ÎnainteDupă
Pentru prelungirea efectului de albire a dintilor este indicata utilizarea produselor profesionale recomandate de medic, dar si sedinte de albire la domiciliu o data la sase luni. Deasemenea, soluţii de albire a dinţilor, pe care le poţi încerca acasă sunt:
Exista numeroase tehnici de albire a dintilor acasa, de la tratamente home-made pana la tratamente ce pot fi achizitionate din comert, inclusiv online. De multe ori insa, acest tip de tratamente nu au efectul dorit, albirea dintilor fiind facuta cu doar 2-3 nuante. In plus, unele dintre aceste tratamente sunt abrazive sau contin substante care ataca smaltul dintilor, ducand la aparitia sensibilitatii dentare.
Mare atentie la afectarea gingivala care apare frecvent in cazul produselor ne profesionale de albire la domiciliu!
Pentru prevenirea oricaror neplaceri, medicii stomatologi recomanda albirea dentara profesionala.
» Albirea dinților la cabinet (In Office Bleeching) constă în aplicarea unui gel de albire pe dinții pacientului, după protejarea prealabilă a gingiei. Pentru activarea gelului se va folosi o lampă specială laser. O ședință de albire dentară dureaza 15 minute iar pentru rezultate optime se recomandă 3-4 ședințe ce se pot realiza fie în aceeași zi fie în zile diferite. Rezultatul este imediat.
» Albirea dinților la domiciliu implică confecționarea unor gutiere personalizate pentru fiecare pacient. În aceste gutiere pacientul va aplica acasă un gel special, mai putin concentrat decât în cazul produsului utilizat în cabinet. Gutierele, împreună cu gelul de albire a dinților, vor fi aplicate în cavitatea orală și menținute timp de 4-6 ore (de obicei în timpul somnului). Efectele acestei metode sunt mai lente. De multe ori, albirea la domiciliu este indicată ca un procedeu de continuare sau de întreținere a efectului albirii a dinților în cabinet.
Tratamentele pentru albirea dintilor sunt eficiente, mentin dantura sanatoasa si un zambet impecabil. Insa, ca orice tratament, albirea dentara are avantaje si dezavantaje.
– prima este un efect puternic acid al gelului de albire asupra pulpei dentare (mai ales in cazul substantelor extrem de puternice, de generatie veche, pe care noi la Dentaplus le evitam);
– a doua cauza ar fi descompunerea gelului de albire in compusi neutri: apa si oxigen care pun o simpla presiune tranzitorie pe celulele pulpare, dupa care sunt preluate de circulatia limfatica fara sa produca niciun efect nociv.
Unul din aceste sisteme blande de albire este si Philips Zoom pe care il indragim intrucat este 100% sigur si noninvaziv, iar frecventa de aparitie a sensibilitatii dentare este minima. Acesta are o concentratie a substantei active de numai 6 %, fiind in conformitate cu noile norme europene privind concentratia produselor de albire dentara
Principalele cauze ale ingalbenirii dintilor sunt: fumatul, consumul de cafea, vin rosu si alimente colorate. Acestea ataca smaltul dintilor, iar efectul il cunoastem cu totii.
Alimentele care duc la ingalbenirea dintilor sunt alimente care contin coloranti, ciocolata, dar si fructele de padure, sosurile de soia si rosii, sfecla sau otetul balsamic. Ingalbenirea dintilor este cauzata si de consumul de bauturi carbogazoase.
Pe langa alimentatie si fumat, ingalbenirea dintilor poate fi cauzata si de alti factori precum:
Albirea dentara poate fi realizata doar in cazul unei danturi sanatoase, fara tartru, carii sau alte afectiuni. In caz contrar, inainte de procedura de albire, este necesar ca problemele dentare sa fie tratate.
La fel ca in cazul oricarui tratament, si albirea dentara are contraindicatii si riscuri. Astfel, nu este recomandata realizarea unui tratament de albire dentara in cazul persoanelor care prezinta hipersensibilitate dentara, eroziuni dentare sau afectiuni ale structurii interne a smaltului.
Tratamentele de albire dentara pot fi aplicate doar pe dintii naturali. Lucrarile dentare si existenta plombelor pot fi problematice in procesul de albire dentara.
Medic dentist | Stomatologie generală
Albirea dentara este recomandata dupa varsta de 18 ani, cand pulpa dentara este complet dezvoltata.
In functie de tehnica de albire a dintilor aleasa si de nevoile fiecarui pacient, dintii pot fi albiti cu 6 pana la 14 nuante de alb. Cele mai bune rezultate o are tehnologia de albire dentara cu laser.
Albirea dintilor este o procedura nedureroasa. Cu toate acestea, exista cazuri in care poate aparea sensibilitatea dentara. Aceasta poate dura timp de 2-3 zile dupa tratamentul de albire. Medicul dentist poate recomanda substante mineralizante sau desensibilizante care reduc perioada senzatiei de disconfort pana la disparitia acesteia.
Efectul obtinut in urma tratamentului de albire dentara poate dura de la 6 luni pana la un an si chiar mai mult, in functie de igiena dentara si de modul in care sunt urmate indicatiile medicului stomatolog.
Pentru ca efectul de albire a dintilor sa dureze cat mai mult, medicii recomanda evitarea fumatului, consumul alimentelor si bauturilor colorate, in special in primele doua zile dupa procedura. Indicat este ca acestea sa fie evitate timp de 2-3 saptamani. Pentru mentinerea indelungata a nuantei dintilor se recomanda o igiena dentara riguroasa si detartraj periodic.
Preturile procedurilor de albire dentara variaza in functie de procedura aleasa si poate varia de la 300 de lei pana la 2.800 de lei. Pentru mai multe detalii completati formularul de aici.
COD | COSMETICĂ DENTARĂ | PREȚ |
---|---|---|
601 | Fațetă directă din compozit | 750 lei |
602 | Fațetă ceramică | 2510 lei |
603 | Albire Philips ZOOM 25% | 1810 lei |
604 | „Albire dentara”, „in office bleeching”, „Lampa / sedinta” | 460 lei |
605 | Albire dentară LASER | 1810 lei |
606 | Albire dentară la domiciliu, exclusiv gutiere | 710 lei |
607 | Albire intracoronară | 310 lei |
608 | Mockup direct | 40 lei |
609 | Albire Philips ZOOM 6% | 1810 lei |
Bine ați venit la playlist-ul nostru special dedicat albirea dentară de la DentAplus! 🦷💫 Aici veți găsi toate informațiile și sfaturile de care aveți nevoie pentru a obține un zâmbet strălucitor și sănătos.
De la cauzele îngălbenirii dinților și metodele de albire în cabinet și acasă, până la pașii de urmat pentru a obține rezultatele dorite, acest playlist este ghidul tău complet pentru un zâmbet de invidiat.
Nu mai aștepta! Alege un videoclip din playlist-ul nostru folosind meniul din video-ul de mai jos și începe călătoria ta către un zâmbet strălucitor și încredere în sine. 😁✨🎬
După trimiterea formularului veți fi contactat de echipa Dentaplus pentru a va confirma ziua și ora programării.
Prin parteneriatele cu Banca Transilvania, Credit Eurpoe Bank şi ING, DentAplus oferă posibilitatea achitării planurilor de tratament în 6 respectiv 12 rate egale, fără dobândă. Instrumentele ce intermediază această ofertă sunt cardurile Star BT, Card AVANTAJ restectiv ING CREDIT CARD. Pentru mai multe informații