Aparat dentar invisalign

Home » Servicii » Aparat dentar Invisalign

Brevetat și introdus în stomatologie în Statele Unite ale Americii, aparatul dentar invisalign este soluția optimă de tratament ortodontic pentru pacienții care își doresc atât eficiență, cât și o estetică sporită. Potrivit pentru toate vârstele, confortabil și elegant, Invisalign este tratamentul care evoluează constant, fără disconfortul generat de alte tipuri de aparate dentare, cu brackeți.

 

Ce este aparatul dentar invisalign?

Aparatul dentar Invisalign este alcătuit dintr-un set de gutiere transparente, invizibile, care transformă aparatul într-unul nu doar eficient, ci și extrem de estetic. O soluție modernă de îndreptare a dinților, un tratament de ultimă generație, Invisible Aligners (Invisalign) transformă zâmbete de mai bine de 10 ani prin gutierele transparente care îndreaptă dinții aplicând o forță controlată asupra lor.

 

Mobil, estetic, confortabil și personalizat, aparatul dentar Invisalign este soluția de tratament pentru optează pacienții care își doresc îndreptarea și alinierea corectă a dinților, fără disconfortul generat de brackeții unui aparat dentar clasic, dar și de vizitele dese la stomatolog pentru activarea aparatului.

nevoie aparat invisalight

Cand ai nevoie de aparat dentar invisalign

Invisalign trata, la început, doar afecțiuni minore; astăzi, odată cu evoluția constantă a stomatologiei moderne, poate înlocui cu succes chiar și unele intervenții chirurgicale, printre afecțiunile pe care le tratează numărându-se și:

 • spațiile interdentare mari și foarte mari, treme și diasteme;
 • înghesuirea dentară;
 • ocluzia adâncă;
 • ocluzia inversă;
 • ocluzia încrucișată;
 • ocluzia deschisă.

Aparatul dentar invisalign: avantaje si dezavantaje

O soluție modernă și confortabilă de îndreptare a dinților, aparatul dentar Invisalign are numeroase avantaje.

Avantajele aparatului dentar invisalign

 • este confortabil, comod, ușor;
 • nu produce leziuni la nivelul mucoasei bucale;
 • îndreaptă dinții mai eficient și mai rapid decât aparatele dentare clasice;
 • nu implică restricții alimentare, precum aparatele dentare clasice (pacienții pot mânca migdale, caramel, fistic, alune);
 • gutierele sunt îndepărtate în timpul mesei;
 • este personalizat pentru fiecare pacient în parte;
 • implică vizite mai rare la specialist, față de aparatul dentar clasic ce necesită activare;
 • confort psihic crescut, deoarece nici nu se observă prezența sa; aparatul dentar Invisalign nu afectează calitatea vieții.

Dezavantajele aparatului dentar invisalign

Deși dezavantaje propriu-zise nu există, iată câteva aspecte de care să ții cont înainte de a opta pentru acest tip de tratament:

 • fiind o soluție modernă, confortabilă și estetică, având numeroase avantaje, aparatul dentar Invisalign are un preț mai ridicat decât aparatele dentare cu brackeți;
 • sunt necesare mai multe gutiere diferite pe parcursul tratamentului, fiind schimbate la aproximativ două săptămâni.

Tipuri de aparat dentar invizibil invisalign

Tratamentul dentar Invisalign poate fi realizat atât complet, pe ambele arcade, cât și doar pe o singură arcadă. Este soluția ideală de tratament și pentru copii și adolescenți, îndeosebi pentru că nu impune restricții în viețile lor, iar procesul de igienizare nu se modifică.

Aparat dentar invizibil invisalign pe ambele arcade

Aparatul dentar invizibil invisalign pe ambele arcade poate corecta malpoziții mai puțin severe, minore, dar și anomalii dento-maxilare, în funcție de schema de tratament pentru care se optează alături de specialist. Sunt utilizate două alignere transparente, una pentru fiecare arcadă, iar durata de tratament diferă în funcție de severitatea problemelor.

 

De exemplu, malpozițiile mai puțin severe (spații interdentare mici, supraaglomerări ușoare) necesită purtarea gutiereleor pentru 6 sau 7 luni. Pentru tratamentele ortodontice complexe, alignerele transparente sunt purtate un timp mai îndelungat, între 12 și 18 luni.

Aparat dentar invizibil invisalign pe o singura arcada

Aparatul dentar invisalign single, pe o singură arcadă, contribuie la redresarea ortodontică cu un singur aligner; este corectată poziția dinților de pe o singură arcadă, posibile derotări, intruzii, extruzii etc.

Aparat dentar invizibil invisalign pentru copii

Invisalign Teen este soluția optimă de tratament pentru copii și adolescenți, un tratament eficient, dar mult mai comod, care nu intervine în stilul lor de viață și nu le afectează încrederea și rutina zilnică – de la alimentație la sport. Pe lângă beneficiile pe care le aduce invisalign, opțiunea pentru copii și adolescenți vine cu alte caracteristicii suplimentare:

 • aliniatorii au spații pentru dinții care nu au erupt încă;
 • au anumite „butoane” speciale, colorate, care arată dacă adolescentul a purtat suficient de mult aparatul dentar – între 20 și 22h pe zi.

Cat costa aparatul dentar invisalign

Prețul aparatului dentar invisalign diferă în funcție de schema de tratament pentru care se optează – pe o singură arcadă sau pe ambele – și include diagnosticul ortodontic digital, scanarea digitală, planul de tratament și aparatul dentar propriu-zis.

 

Departe de a fi o cheltuială, aparatul dentar Invisalign este o investiție, iar un preț mai redus ar trebui să trădeze lipsa de expertiză a specialistului. Prețurile pentru un aparat dentar invisalign full, pentru ambele arcade, pornesc de la 1500 euro.

Care sunt etapele de tratament pentru aparatul dentar invisalign?

Planul de tratament pentru aparatul dentar invizibil invisalign este împărțit în trei etape; planurile de tratament sunt personalizate și unice, astfel încât să răspundă necesităților pacientului și stilului său de viață.

Constultatia initiala (+amprentarea)

Pentru început, are loc consultația inițială în cabinetul medicului specialist, pentru a vedea dacă aparatul dentar invisalign este soluția potrivită pentru pacient. Sunt efectuate poze intraorale și scanări ale danturii, iar odată analizate, specialistul va decide dacă Invisalign este aparatul dentar pentru care ar trebui să optezi.

Planul de tratament si stabilirea tratamentului

Odată cu stabilirea planului de tratament optim pentru pacient – tipul de aparat invisalign pentru care se va opta – sunt realizate mulaje ale dinților, trimise ulterior în Statele Unite ale Americii. Urmează crearea setului de gutiere personalizare cu ajutorul tehnologiilor 3D.

Montarea aparatului si primirea gutierelor

În cel mai scurt timp, gutierele personalizate sunt realizate, iar tratamentul cu aparatul dentar invizibil poate să înceapă; gutierele trebuie schimbate din 2 în 2 săptămâni, până ce dinții vor ajunge în poziția pe care ne-o dorim.

etape tratament aparatul dentar invisalign

Cu ce este diferit invisalign-ul de celelalte aparate ortodontice?

Principalul avantaj al aparatului dentar Invisalign este comoditatea sa și gradul ridicat de confort. Complet transparent, detașabil, ușor și eficient, invisalign-ul întrunește o serie de beneficii pe care și celelalte aparate dentare le au, însă sub o formă mai puțin estetică și confortabilă.

Diferenta dintre aparatul dentar invisalign si aparatele dentare fixe (metalic, ceramic, safir)

Aparatele dentare fixe, fie metalic, din safir sau ceramică, au un grad crescut de eficiență. Cu toate acestea, sunt opțiuni mai puțin estetice, care conduc totodată către leziuni la nivelul obrajilor. În cazul invisalign nu apare niciun fel de disconfort la nivelul obrajilor, iar gutierele sunt complet transparente, deci nu schimbă cu nimic fizionomia pacientului.

 

Totodată, invisalign face procesul de igienizare unul mult mai ușor, întrucât nu are nevoie de îngrijire specială, iar vizitele la stomatolog nu se mai efectuează lunar – gutierele se schimbă odată la 2 săptămâni, dar pacientul le primește acasă. O altă diferență ține și de restricțiile alimentare pe care aparatele dentare fixe le impun – fiind detașabil, aparatul dentar invisalign permite și consumul de alimente tari, cum sunt nucile, alunele, migdalele.

Diferenta dintre aparatul dentar invisalign si aparatele dentare mobile sau linguale

Aparatul dentar invisalign este adesea confundat cu cel lingual, care este într-o oarecare măsură tot invizibil, însă nu pentru că e transparent, ci pentru că este atașat în spatele dinților. Principalul avantaj al invisalign-ului în raport cu aparatele dentare linguale (incognito) este detașabilitatea sa: un aparat dentar tradițional, indiferent de tipul său, trebuie purtat pe parcursul întregii zile pe durata tratamentului. La polul opus, invisalign poate fi detașat pentru igienizare și consumul alimentelor tari, astfel că poate fi purtat și 20 – 22 ore/24.

Igiena orala in timpul tratamentului cu invisalign

Invisalign este o soluție optimă de tratament și datorită procesului de igienizare, care nu este supus schimbărilor.

Cum si cat de des ma spal pe dinti daca port aparat dentar invisalign?

Periajul dentar nu suferă modificări în timpul tratamentului cu invisalign. Dinții trebuie periați de două ori pe zi, iar din rutină nu pot lipsi ața dentară și apa de gură; în mod ideal, dinții pot fi curățați și după fiecare masă, pentru că e important ca gutierele să fie aplicate pe o dantură perfect curată.

Cum se curata gutierele?

Curățarea gutierelor transparente este un proces simplu și se realizează prin perierea și clătirea lor cu apă călduță.

Am nevoie de solutie speciala?

Medicul ortodont specialist îți va povesti despre cristalele de curățare și a tabletelor speciale care vor asigura că aliniatorii sunt curățați în profunzime.

alexandra sovaiala doctor specialist dentaplus

Medic specialist Ortodonție

Dr. Alexandra Șovăială răspunde la întrebări:

Din ce material este realizat aparatul dentar invisalign?

Aliniatorii invisalign, gutierele propriu-zise, sunt confecționați dintr-un material termoplastic medical, dezvoltat în exclusivitate pentru sistemul invisalign.

 

In cat timp mi se vor indrepta dintii cu aparat dentar invisalign?

Durata totală a tratamentului diferă de necesitățile pacienților, însă este, de cele mai multe ori, mai scurtă decât în cazul aparatului dentar clasic și poate dura între 7 și 18 luni.

 

Ma va durea sa port aparatul dentar invisalign?

Tratamentul cu aparat dentar invisalign nu este dureros; cu toate acestea, e firesc ca în primele zile să simți un oarecare disconfort, asemănător cu o senzație de presiune, însă acest disconfort e firesc – ne anunță că aliniatorii funcționează, iar dinții au început să se deplaseze în poziția dorită.

 

Cat timp trebuie sa port aparatul/zi?

În mod ideal, aliniatorii trebuie purtați între 20 și 22 de ore pe zi, excepție făcând momentele în care mănânci sau te speli pe dinți.

 

Ce am voie sa mananc?

Unul dintre avantajele invisalign este absența interdicțiilor alimentare; odată detașați aliniatorii, te poți bucura de mâncărurile tale preferate, fără niciun fel de restricție.

 

Cat de des trebuie sa vin la control?

Vizetele la specialist se vor efectua odată la 6 – 8 săptămâni și vor fi mult mai scurte decât în cazul aparatului dentar tradițional. Pacientul va primi acasă noul set de gutiere, odată la două săptămâni.

 

Mi se vor stramba dintii dupa ce termin tratamentul?

Dinții nu se vor strâmba după finalizarea tratamentului cu invisalign, însă pentru asta e nevoie de purtarea unui aparat dentar de contenție – retainer; acesta menține dinții ficși în poziția pe care o dorim și trebuie purtat o scurtă perioadă, pentru ca dinții să rămână în poziția ideală.

Te poți programa acum la una din cele 2 locații

După trimiterea formularului veți fi contactat de echipa Dentaplus pentru a va confirma ziua și ora programării.

  Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.

  andrei constantinovici doctor stomatolog

  Ce spun clienții noștri

  Modalități de plată

  plata in rate cu cardul la stomatologie

  DentAplan 6/ DentAplan 12 – plata în 6-12 rate lunare egale, fără dobândă

  Prin parteneriatele cu Banca Transilvania, Credit Eurpoe Bank şi ING, DentAplus oferă posibilitatea achitării planurilor de tratament în 6 respectiv 12 rate egale, fără dobândă.  Instrumentele ce intermediază această ofertă  sunt cardurile Star BT, Card AVANTAJ restectiv ING CREDIT CARD. Pentru mai multe informații