Aparat dentar invizibil

Incognito, Invisalign, ceramic sau safir

Home » Servicii » Aparat dentar invizibil

Vrei să ai un zâmbet frumos? Dorești să elimini jena de a zâmbi, râde sau vorbi în public? Când vine vorba de dinți drepți, orice pacient ar avea nevoie de un aparat dentar, dar mai ales pentru un aspect plăcut ar fi nevoie de un aparat dentar invizibil. Dacă acum câțiva ani un astfel de aparat nu era disponibil și oamenii nici nu sperau la așa ceva, astăzi un aparat dentar invizivil este un vis devenit realitate.

 

Atenție însă, profesioniștii adevărați vă vor spune care sunt limitele reale ale acestor aparate: există indicații majore ale acestora, dar și limitări. Prin urmare să nu fiți dezamăgiți dacă medicul ortodont vă va recomanda, câteodată, tot aparatele clasice.

 

Dacă vrei să îți îndrepți dinții rapid și fără să fii jenat de purtarea unui aparat dentar, poți alege varianta unui aparat dentar invizibil. Aparatul dentar Invisialign este un sistem ortodontic de ultimă generație care nu are sârme sau brackets. Află mai multe informații despre noul aparat dentar invizibil în rândurile de mai jos.

aparat dentar invizibil detalii

Care sunt tipurile de aparate dentare invizibile?

Există mai multe tipuri de aparate dentare invizibile care vin cu moduri diferite de aplicare în timpul unui tratament ortodontic.

Aparat dentar invizibil Incognito (lingual)

Aparatul dentar invizibil Incognito sau aparat dentar lingual are aplicare pe fața linguală a dinților.

 • invizibil din exterior datorită modului său de aplicare
 • aplicabil pe partea interioară a dinților
 • corectează problema ortodontică aproape la fel de eficient ca un aparat clasic

Aparat dentar invizibil Invisalign

Un aparat dentar invisalign detașabil are forma unei gutiere transparente.

 • aliniatori invizibili, confortabili, detașabili
 • tratament personalizat cu aliniatori proiectați pe baza situației fiecărui pacient
 • aliniatori care se schimbă la fiecare două săptămâni
 • acest aparat dentar poate fi utilizat în tratamentul problemelor ortodontice a majorității adulților și adolescenților

Afla mai multe despre aparatul dentar invisalign aici!

Aparat dentar invizibil transparent safir sau ceramic (fix)

Un aparat dentar safir se aplică pe fața vestibulară a dinților.

 • complet transparente
 • nu își modifică, culoarea în timp
 • discrete datorită transparenței lor
 • aproape invizibile
 • dețin o suprafață netedă, ultrafină
 • margini rotunjite pentru confortul pacientului
alexandra sovaiala doctor specialist dentaplus

Medic specialist Ortodonție

Dr. Alexandra Șovăială răspunde la întrebări:

Cine poate purta aparat dentar invizibil si de la ce varsta?

Dacă nu știai, aparatul dentar invizibil poate fi purtat de orice persoană indiferent de vârstă: femei, bărbați, adolescenți, adulți. Orice pacient care constituie un candidat bun pentru aparatele dentare tradiționale, ceramice, metalice, safir, pot purta aparatul dentar invizibil.
Acest tip de aparat invizibil este potrivit pentru orice vârstă începând de la 13 ani și până la 60 ani. Pacientul are nevoie doar de dorința de a-și îndrepta dantura și de a zâmbi cu dinți drepți și sănătoși.

 

Este mai eficient aparatul dentar fix ceramic sau safir decat alte aparate dentare invizibile?

Aparatul dentar invizibil aduce rezultate excelente în aproape orice situație, dar durează mai mult. Dacă vrei rezultate mai rapide și ai un caz mai complex, aparatul dentar fix ceramic sau safir ar fi mai indicate deși nu oferă același estetism în timpul purtării.

 

Care este diferenta dintre aparatul dentar fix metalic si aparatele dentare invizibile ceramice sau safir?

Bracketurile unui aparat dentar ceramic sau safir sunt mult mai plăcuți din punct de vedere estetic deoarece au o culoare apropiată de cea a dinților naturali. Aceste două tipuri de aparate se numesc invizibile cu un motiv și anume acela că sunt greu de sesizat de către persoanele din jur și pacientul se simte mai bine, are o stimă de sine mai mare.
Aparatele dentare invizibile ceramice sau din safir sunt mai ușor de purtat deoarece nu “zgârie” obrajii și limba în timpul masticației sau vorbirii. Sunt mai ușor de întreținut și nu lasă urme pe dinți. Sunt mai costisitoare, dar merită din plin.

De ce este necesar tratamentul ortodontic?

Aparatul dentar nu este purtat de o persoană pentru a fi la modă, ci este o necesitate pentru a corecta malpozițiile dentare sau a modifica arcadele din punct de vedere estetic și medical.

 

Cand stii ca ai nevoie de tratament ortodontic

Dacă ai dinți înghesuiți, strâmbi, spațiați sau arcade care arată neplăcut, un aparat dentar poate fi cheia ta către un zâmbet frumos și fericit. Purtarea unui aparat dentar are efecte estetice, dar și pozitive pentru că îmbunătățește starea de sănătate.

 

Ce poți corecta cu ajutorul aparatelor dentare:

 • probleme de mușcătură
 • aglomerarea dentară
 • spațiile dintre dinți
 • poziția incorectă a dinților

Problemele de sănătate lăsate netratate, indiferent de vârstă pot duce la alte afecțiuni cum ar fi:

 • carii
 • boala parodontală numită deseori “paradontoza”
 • sângerări gingivale
 • resorbție osoasă la nivelul arcadelor
 • dificultăți în vorbire
 • afecțiuni gastrice generate de masticația incorectă

Intrebari frecvente despre aparatele dentare invizibile

Care este diferenta dintre aparatul dentar Incognito si cel Invisalign?

Aparatul dentar Incognito reprezintă un întreg set de gutiere transparente extrem de subțiri și confortabile. Este produs în laborator, pe baza amprentei pacientului, fotografiilor de diagnostic ortodontic, dar și a radiografiilor. Este recomandat atât pacienților copii, adolescenți, cât și adulți. Este aproape invizibil, foarte comod de purtat și extrem de ușor de igienizat.
După ce medicul ortodont a stabilit planul de tratament, se va începe realizarea aparatului dentar, iar în aproximativ o săptămână gutierele ajung în cabinet pentru a fi predate pacientului. Pacientul va trebui să poarte gutierele 24 din 24 de ore exceptând mesele și igiena dentară. Controalele dentare se fac rar, o dată la 2-3 luni. Medicul ortodont poate urmări tratamentul pe calculator în baza unui soft.
Cel mai mare avantaj al aparatelor gen Invisalign este igiena deoarece pacientul poate avea o igienă impecabilă pentru că gutierele se dau jos în timpul periajului și se refolosesc după acesta. Aparatul dentar Invisalign nu va reține mâncarea și nu strânge placă bacteriană și tartru. Se evită purtarea aparatului în timp ce se beau lichide fierbinți sau foarte colorate. Pacientul își poate urmări tratamentul prin intermediul unui soft și astfel va știi de la început care va fi durata tratamentului, câte gutiere o să schimbe și mai ales, cum o să arate la final.
Aparatul dentar Incognito este un aparat cu brackeți care va fi lipit pe fața interioară a dinților pentru a oferi o estetică excelentă. Este fabricat în laborator, personalizat pentru pacient după forma dinților săi. Se va folosi un aliaj din aur care va fi biocompatibil cu mucoasa bucală și mai ales, este esențial în cazul unui pacient alergic.
Când vine aparatul, este însoțit de rezultat pentru ca pacientul să își vadă dinții după tratament. Întreg tratamentul este computerizat pentru a putea fi realizat cu o exactitate cât mai mare. Aparatul dentar invizibil este lipit foarte ușor pe fața interioară a dinților datorită unui adeziv special care va elibera fluor și astfel va preveni cariile.
Acest tip de aparat este extrem de ușor de igienizat datorită marginilor rotunjite. Nu va afecta vorbirea, nu produce leziuni mucoasei orale. Pacientul va evita mușcătura alimentelor dure care pot să-l deterioreze. Ambele aparate pot oferi pacientului perfecțiunea din punct de vedere estetic, funcțional și ortodontic.

Care este diferenta dintre aparatul dentar fix metalic si aparatele dentare invizibile ceramice sau safir?

 

 • Aparatul cu brackeți ceramici are un aspect cosmetic și estetic
 • Brackeții ceramici nu se pătează în timp
 • Elasticele se colorează și vor fi schimbate la fiecare activare a aparatului la controlul regulat
 • Eficiența și confortul pe perioada pe perioada tratamentului cresc la aparatul ceramic
 • Brackeții ceramici sau din safir sunt transparenți, ceea ce face aparatul aproape invizibil
 • Safirul este pe locul doi ca nivel al durității după diamant, deci aparatul dentar din safir este extrem de rezistent

Cat de des trebuie sa merg la control daca optez pentru aparat dentar invizibil?

Se recomandă o vizită la medicul ortodont cel puțin o dată la 4 săptămâni. În cadrul vizitei la medicul ortodont acesta va verifica progresul obținut, va realiza strângerea arcurilor pentru a mări nivelul presiunii exercitat asupra dinților pentru ca aceștia să se alinieze în mod corespunzător. Dacă nu te prezinți la medicul ortodont la timp, tratamentul ortodontic va fi încetinit și rezultatul final va fi amânat.

Igiena mea dentara va fi diferita cu aparat dentar invizibil?

Da, va fi mai ușoară. Vei putea înlătura aparatul dentar invizibil Incognito în timpul igienei dentare. În cazul celorlalte tipuri de aparate igiena orală va fi identică.
În cazul oricărui tip de aparat dentar ai nevoie de o igienă orală strictă. Este esențial să nu lași resturi de mâncare între dinți, bracketuri sau sub arcul aparatului dentar. Este nevoie să te speli pe dinți după fiecare masă, să utilizezi periuța interdentară pentru a elimina resturile alimentare.
De asemenea, ața dentară și apa de gură vor fi cele mai bune prietene ale tale. Vei avea nevoie de kitul pentru igiena dentară oriunde te-ai duce pentru ca resturile alimentare să nu rămână în aparat, iar dantura ta să rămână curată și sănătoasă în drum spre frumusețe. Igiena unui aparat dentar transparent este la fel de riguroasă ca în cazul oricărui alt aparat dentar.

Te poți programa acum la una din cele 3 locații

După trimiterea formularului veți fi contactat de echipa Dentaplus pentru a va confirma ziua și ora programării.

  Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.

  andrei constantinovici doctor stomatolog

  Ce spun clienții noștri

  Modalități de plată

  plata in rate cu cardul la stomatologie

  DentAplan 6/ DentAplan 12 – plata în 6-12 rate lunare egale, fără dobândă

  Prin parteneriatele cu Banca Transilvania, Credit Eurpoe Bank şi ING, DentAplus oferă posibilitatea achitării planurilor de tratament în 6 respectiv 12 rate egale, fără dobândă.  Instrumentele ce intermediază această ofertă  sunt cardurile Star BT, Card AVANTAJ restectiv ING CREDIT CARD. Pentru mai multe informații