Zâmbetul îți poate schimba complet nu doar felul în care arăți, ci și felul în care te simți. Un zâmbet pe care îl porți cu mândrie e un zâmbet care îți amplifica încrederea în tine și respectul pe care ți-l porți, de aceea e accesoriul cel mai râvnit de către noi toți. Dincolo de latura sa estetică, un zâmbet frumos e rezultatul unui zâmbet sănătos, iar dacă dinții tăi nu au forma și poziționarea pe care ți-o dorești, un tratament ortodontic cu aparat dentar este lucrul de care ai nevoie.
Un tratament ortodontic și eficient, aparatul dentar fix metalic are o mulțime de avantaje care atrag pacienții:
În funcție de așteptările și preferințele tale, aparatul dentar metalic poate avea și câteva dezavantaje:
Aparatul dentar metalic este primul aparat ortodontic fix inventat, fiind încă una dintre cele mai populare alegeri în rândul pacienților. Format din brackeți / bracket-uri metalice care se lipesc pe suprafața din exterior a dinților, arcul care trece printre acestea și elastice, aparatul dentar imprimă o forță asupra dinților pe o durată de timp îndelungată; aflați sub presiune, dinții pacientului se mișcă, ajungând în final la poziția lor corectă și dorită încă de la început.
Dacă ai discutat deja cu medicul stomatolog și ați decis împreună că vei opta pentru tratamentul ortodontic cu aparat dentar fix metalic, iată care sunt etapele pe care le vei urma:
Durata tratamentului ortodontic va fi decisă împreună cu medicul ortodont, pentru că situațiile diferă în funcție de nevoile pacientului.
În medie, adulții sunt nevoiți să poarte un aparat dentar metalic între 6 luni și 2 ani și jumătate, în funcție de complexitatea problemelor pe care îți dorești să le rezolvi.
E bine să știi că aparatul dentar metalic fix are o eficiență ridicată în cel mai scurt timp posibil, față de alte variante disponibile pe piață; dinții tăi vor avea o poziție corectă într-un timp mai scurt decât ai crede, dacă respecți normele de igienizare orală.
Când vorbim despre costul aparatului dentar metalic, trebuie să avem în vedere faptul că nu se plătește doar aparatul, ci și tratamentul ortodontic în sine, alături de toate consultațiile necesare.
Totuși, aparatul dentar metalic fix este cea mai accesibilă variantă existentă pe piață, costul său pornind de la 1000 – 1200 de lei, un preț redus pentru eficiența sa ridicată.
Dacă îți este frică de tratamentul cu aparat dentar fix când vine vorba de igienizarea orală, trebuie să știi că nu e nimic de speriat, însă sunt câteva recomandări de care ar trebui să ții cont:
Medic specialist Ortodonție
Aparatul dentar metalic va avea grijă ca dinții tăi să revină în poziția corectă în cel mai scurt timp, într-o perioadă cuprinsă între 6 luni și 2 ani; chiar dacă pare mult, celelalte opțiuni disponibile au nevoie de chiar mai mult de atât pentru a ajunge la eficiența aparatului dentar metalic.
Va trebui să mergi la medicul specialist lună de lună, fiind un proces desfășurat pe termen lung. Medicul ortodont trebuie să fie constant la curent cu evoluția mișcării dinților, de aceea în cazul aparatului dentar metalic fix controalele se fac o dată la două săptămâni.
Imediat după încheierea tratamentului ortodontic, dinții au tendința de a se deplasa către poziția inițială. Pentru a evita acest lucru, trebuie să porți un aparat temporar, de contenție, menit să împiedice deplasarea dinților spre starea inițială. După ce porți acest aparat de întreținere, dinții tăi nu se vor mai deplasa / strâmba în poziția în care erau la începutul tratamentului.
Aparatul dentar metalic fix câștigă în continuare teren, deși nu este cea mai estetică opțiune, pentru că este eficient și reușește să corecteze poziția dinților într-un timp relativ scurt. Tratamentul cu aparat dentar metalic este o călătorie desfășurată pe termen lung, în care trebuie să faci anumite sacrificii, cum ar fi renunțarea la unele alimente dure sau lipicioase (alune, migdale, acadele, popcorn). Însă, dacă la sfârșitul acestei călătorii vei ajunge la zâmbetul pe care l-ai visat (și garantat vei ajunge), impunerea unor astfel restricții cu siguranță va fi meritat.
Aparatul dentar fix din safir este „concurentul” variantei metalice. Funcționează ambele pe aceleași principii, fiind la fel de eficiente și având aceeași durată de tratament. Cu toate acestea, aparatul dentar din safir este o opțiune mai fezabilă pentru cei care pun preț pe estetic și își doresc un aparat dentar care să arate cu adevărat bine. Bracket-urile din safir sunt transparente, fiind mult mai elegante decât cele din metal.
Totuși, aparatul dentar metalic câștigă atunci când vorbim de rezistență: aparatele dentare din safir, datorită componentelor sale, sunt mult mai ușor de spart. Mai mult decât atât, bracket-urile aparatelor dentare din safir au o rezistență în timp scăzută, comparativ cu omologul din metal. Prețul aparatelor dentare din safir este, de asemenea, mult mai ridicat decât în cazul aparatului dentar din metal.
O altă opțiune de aparat dentar fix este cea din ceramică: o opțiune elegantă și extrem de estetică, dacă pentru tine e important acest aspect. Aparatele dentare din ceramică au aceeași eficiență ca a unui aparat din metal, însă e totodată o opțiune mult mai confortabilă; aparatul dentar metalic poate cauza disconfort pe pereții bucali laterali, însă acest lucru nu se întâmplă când vorbim despre aparatul dentar ceramic.
În ceea ce privește prețul, aparatul dentar ceramic este o opțiune mai scumpă decât cel din metal, însă considerabil mai accesibilă față de varianta din safir. Bracket-urile aparatelor dentare ceramice sunt destul de pretențioase, pentru că se pot sparge foarte ușor, fiind opaci. De asemenea, rezistă mai puțin la fracturi comparativ cu brackeții aparatelor dentare metalice.
După trimiterea formularului veți fi contactat de echipa Dentaplus pentru a va confirma ziua și ora programării.
Prin parteneriatele cu Banca Transilvania, Credit Eurpoe Bank şi ING, DentAplus oferă posibilitatea achitării planurilor de tratament în 6 respectiv 12 rate egale, fără dobândă. Instrumentele ce intermediază această ofertă sunt cardurile Star BT, Card AVANTAJ restectiv ING CREDIT CARD. Pentru mai multe informații