Aparat ortodontic METALIC

Aparat ortodontic SAFIR

Aparat ortodontic INVIZIBIL

invisalign tehnologie stomatologica dentaplus

Home » Servicii » Aparat dentar

La ce mai foloseşte un aparat dentar?

Cel mai frecvent se optează pentru un aparat dentar în cazul pacienţilor cu dinţi prea înghesuiţi sau prea spaţiaţi. Însă aparatul dentar poate fi folosit şi atunci când dorim inserarea unui implant dentar şi nu există suficient loc în acest sens, sau când dorim relizarea unei punţi dentare şi avem nevoie de a corecta poziţia dinţilor existenţi pentru a obţine o proteză finală mai bună.

Câte feluri de aparat dentar există?

În linii mari, aparatele dentare pot fi fixe sau mobile. Cele fixe variază semnificativ în funcţie de materialul din care sunt confecţionate, de la metal (aparate metalice) până la aparate din safir (transparente).

Special dedicat copiilor sau adulţilor, invizibile, ceramice sau metalice, autoligaturante, aparatele dentare pot fi necesare la orice vârstă.

Cu ajutorul acestui dispozitiv stomatologic, medicul ortodont poate trata anomaliile dento-maxilare.

În concepţia populară, ortodontia este confundată, în mod eronat, cu strictul proces al „îndreptării dinţilor”. În realitate, domeniul este mult mai complex.

aparat dentar etape

Etapele tratamentului ortodontic

  1. Dacă e vorba de dinţi cariaţi, aceştia trebuie curăţaţi de orice urmă de ţesut carios şi trebuie pregătiţi de medicul dentist astfel încât să poată primi faţete dentare.
  2. E necesară realizarea unei amprente pentru laborator. Se vor realiza faţete provizorii.
  3. În următoarele şedinţe se realizează probe pentru a valida ceea ce tehnicianul dentar a realizat, se stabileşte o culoare pe care o vor avea faţetele dentare şi, când totul este perfect, se fixează prin cimentare.

În funcţie de materialul din care sunt făcute – zirconiu, porţelan sau ceramică, preţul poate să varieze.

Studiu de caz

ÎnainteDupă

Te poți programa acum la una din cele 2 locații

După trimiterea formularului veți fi contactat de echipa Dentaplus pentru a va confirma ziua și ora programării.

Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.

andrei constantinovici doctor stomatolog

Ce spun clienții noștri

alexandra sovaiala medic dentist

Medic specialist Ortodonție

Dr. Alexandra Șovăială răspunde la întrebări:

O să mă doară?
Aplicarea unui aparat dentar este nedureroasă. Nu necesită anestezie, nu se utilizează freze sau alt instrumentar rotativ care de care, de obicei, pacienţii se tem. Tehnicile noi de aplicarea a unui aparat dentar implică practic colarea (lipirea) a diverse componente ale aparatului pe suprafaţă dinţilor.

Există variante estetice pentru un tratament ortodontic?
Trăim într-o era în care esteticul este foarte important, iar lumea ortodontică ştie acest lucru. Tocmai de aceea există variante multiple de materiale pentru aparatul dentar fix tradiţional: metalic (cel mai puţin estetic), aparat dentar ceramic (de culoare albă, cu o estetică satisfăcătoare) sau aparat dentar din safir (transparent- varianta cea mai estetică). Anumite cazuri se pot rezolva şi cu aparate ortodontice moderne, practic invizibile (sistemele Invisalign, Incognito etc). Specialiştii DentAplus în ortodonţie va invită la o consultaţie pentru mai multe detalii în acest sens.

Care sunt preţurile unui aparat dentar?
Preţurile diferă în funcţie de calitatea materialelor utilizate şi firmele producătoare.
Lista detaliată a prețurilor pentru aparatul dentar o găsiți :aici:

Este adevărat că pot folosi un aparat dentar numai până la o anumită vârstă?
Fals. Tratamentul ortodontic se poate realiza la orice vârstă, însă particularităţile tratamentului diferă.