Aparat dentar

Aparat ortodontic METALIC

Aparat ortodontic SAFIR

Aparat ortodontic CERAMIC

invisalign tehnologie stomatologica dentaplus

Home » Servicii » Aparat dentar

La ce mai foloseşte un aparat dentar?

Cel mai frecvent se optează pentru un aparat dentar în cazul pacienţilor cu dinţi prea înghesuiţi sau prea spaţiaţi. Însă aparatul dentar poate fi folosit şi atunci când dorim inserarea unui implant dentar şi nu există suficient loc în acest sens, sau când dorim relizarea unei punţi dentare şi avem nevoie de a corecta poziţia dinţilor existenţi pentru a obţine o proteză finală mai bună.

Câte feluri de aparat dentar există?

În linii mari, aparatele dentare pot fi fixe sau mobile. Cele fixe variază semnificativ în funcţie de materialul din care sunt confecţionate, de la metal (aparate metalice) până la aparate din safir (transparente).

Poţi spune orice cu un zâmbet. Ca liant social, zâmbetul este vital în construirea unei vieţi sociale şi personale sănătoase. În prezent, o bună parte a populaţiei se confruntă cu probleme de aliniere dentară deficitară a dinţilor pe aceeași arcadă sau în raport cu cealaltă arcadă. Aceste alinieri imperfecte de natură congenitală (din naştere) ori dobândită (că urmare a obiceiurilor deficitare din copilărie sau a traumelor suferite), indiferent de gravitate, poartă numele de malocluzii dentare.

Tratamentele ortodontice sau de ortodontie sunt metodele cele mai frecvent utilizate pentru îndreptarea sau corectarea direcţiei de creştere a dinţilor.

aparat dentar etape

Etapele tratamentului

În cazul persoanelor adulte, tratamentul de ortodonție are ca obiectiv corectarea disfuncțiilor de aliniere dentară și constă în montarea unui aparat dentar fix sau mobil. În funcție de gravitatea alterațiilor de structură a țesutului osos, poate urma intervențiilor chirurgicale.

Care sunt pașii de urmat în timpul tratament ortodontic?

 • Pasul 1 – Consultația
 • Pasul 2 – Planul de tratament
 • Pasul 3 – Ședința de montare
 • Pasul 4 – Controalele
 • Pasul 5 – Îndepărtarea bracket-urilor
 • Pasul 6 – Purtarea aparatului de contenţie

Studiu de caz

ÎnainteDupă

 

caz aparat dentar inainte caz aparat dentar dupa

Informații Generale

Care este varsta potrivita pentru a purta un aparat dentar?

Terapiile ortodontice pot fi împărțite în două categorii:

~ Ortodonţie pentru copii
~ Ortodonţie pentru adulti

 

Desigur, ideal este sa incepem un tratament ortodontic in copilarie, insa, niciodata nu este prea tarziu pentru o dantura sanatoasa.

Cum se îngrijesc dinții cu aparat dentar?

 • Preveniți petele albe cretoase, ce apar atunci când dintele a pierdut minerale din cauza acidului produs de bacteriile din placa bacteriană și se pot preveni prin folosirea de paste de dinți speciale, cu conținut de calciu și fosfați.
 • Puneți accentul pe igiena orală și periați-vă dinții riguros, insistând în zonele adiacente bracketilor și sârmelor, de cel puțin două ori pe zi, deși indicat este după fiecare masă. Utilizați o periuță moale, o pastă de dinți cu fluor, apa de gură și nu uitați de ața dentară sau periuța interdentară, ce îndepărtează resturile alimentare din spațiile interdentare.
 • Adoptați o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume, care va diminua considerabil riscul apariției de afecțiuni dentare, precum carii, colorații, pete albe etc. și evitați consumul de băuturi carbogazoase, caramele și alimente care se lipesc de dinți.
 • Resturile alimentare care rămân între brackeți și arc trebuie îndepărtate după fiecare masă.
 • Începeți prin clătirea cu apă pentru a dezlipi resturile alimentare.
 • Igienizarea se realizează în primă fază cu o periuță de dinți normală, după care veți continua cu una interdentară pentru zona dentară de sub arc.
 • Folosiți periuțe cu perii moi (SOFT și ULTRASOFT).
 • O alternativă la periajul manual îl reprezint periuță electrică. Aceasta poate fi o modalitate de igienizare foarte eficientă, însă atenție : nu toate periuțele electrice acționează la fel. Recomandarea noastră o reprezintă periuțele electrice sonice, care, ca și cea a periajului manual, însă acționează mult mai rapid și mai eficient  și fiind prevăzute cu senzori de presiune nu perit aplicarea unor forțe prea mari de periaj ce ar putea leza gingiile sau desprinde bracketii.
 • Atunci când utilizați ață dentară este nevoie să acordați o atenție sporită întrucât aceasta poate agăța și dezlipi brackeții.
 • O alternativă la ața dentară pe parcursul purtării aparatului este dușul bucal.
 • Ideal ar fi să folosiți tablete pentru identificarea plăcii dentare de trei ori pe săptămână. Periajul incorect sau insuficient poate fi depistat cu ușurință cu ajutorul acestora.
 • Evitați alimentele dure (alune, floricele, pâine prăjită, măsline cu sâmburi) sau pe cele lipicioase (caramele) pe toată perioada purtării aparatului dentar pentru a nu risca să dezlipiți brackeții.
 • Fructele tari vor fi tăiate în bucăți mici și mestecate cu ajutorul măselelor din același motiv.

Ce trebuie sa stii inainte de montarea si demontarea unui aparat dentar?

Desi nu este o regula, uneori imediat dupa aplicarea/activarea aparatelor ortodontice pot sa apara disconfort sau chiar durere, ce se pot diminua ca intensitate cu analgezice specifice;\

 

Sunteți mult mai expuși la apariția cariilor și bolilor gingivale, motiv pentru care este necesar să acordați o atenție sporită igienei orale, folosind dușul bucal, periuțele interdentare și, bineînțeles, pasta și periuța de dinți.

 

Dinții se pot decolora ușor în zona în care au fost aplicați brackeții, însă diferențele nu sunt mari și armonizarea tonurilor de culoare se face prin tratamente de albire.

 

Vă puteți confrunta cu apariția ulcerațiilor, în interiorul obrajilor, buzelor și gingiilor, mai ales când aparatul dentar este metalic iar acestea pot fi prevenite cu ceară dentară sau pot fi tratate cu medicație.

 

Aparatul dentar se poate deteriora prin desfacerea bracketilor sau prin ruperea sârmei, dar doar în cazul unor lovituri puternice.

Cât costă un aparat dentar?

Aparatele dentare au preturi diferite in functie de tipurile lor, mobil sau fix, iar in cazul acestuia din urma, in functie de materialul bracketilor (din metal, ceramica, safir).

 

Aparat dentar safir

Aparatul dentar Safir, este un aparat dentar cu brackeți transparenți, din Safir, utilizat în tratamentele ortodontice și care se montează pe partea exterioară a dinților. Având brackeții transparenți, acest tip de aparat dentar este foarte discret, aproape invizibil celor din jur. Nu se coloreaza. 

 

Aparat dentar ceramic

Aparatul dentar ceramic este un tip de aparat dentar cu un grad de estetică mult mai ridicat ca al aparatului dentar metalic, cu brackeții în culoarea dintelui natural, folosit de către medicul ortodont pentru corectarea anomaliilor de la nivelul dinților și oaselor maxilare, precum înghesuirile dentare, dinți cu spații mari între ei, dinți strâmbi etc.

Deoarece are brackeții în culoarea dinților naturali, purtarea aparatului dentar ceramic este discretă însă bracketii ceramici fiind ceva mai sensibili, permit mișcări ceva mai lente ale dinților ceea ce uneori poate duce la prelungirea duratei tratamentului ortodontic

 

Aparat dentar metalic

Aparatele dentare metalice sunt dispozitive ce rămân atașate de dinții pacientului 24 de ore din 24, fără să poată fi îndepărtate decât de medicul ortodont. 

Folosindu-se de forța mecanică a elementelor componente, facilitează repoziționarea corectă a dinților. Sunt recomandate adulților, dar și copiilor cu o dantură permanentă sau mixtă. 

Costuri mai mici. Controale necesare la 6 săptămâni.

 

Aparat dentar safir versus Aparat dentar ceramic versus Aparat dentar metalic

Aparat dentar autoligaturant (Damon) 

Este un aparat ortodontic fix ce necesită vizite de reactivare mult mai rare. Prin urmare rezultatul final se va obține cu mai puține drumuri la cabinetul stomatologic. 

 

Aparat dentar mobil

Aparatele dentare mobile, așa cum le spune numele, sunt dispozitive ce permit deplină autonomie a pacienților în ce privește montarea sau îndepărtarea lor. Acest tip de apărat dentar este de regulă utilizat într-o fază premergătoare tratamentelor cu aparate dentare fixe. Le sunt destinate și copiilor, îndeosebi în cazurile ce necesită lărgirea palatului sau pentru corectarea mușcăturii.

 

Aparat dentar Incognito

Ortodonția linguală prin aparat dentar Incognito folosește tot dispozitive fixe, ce nu sunt vizibile din exterior. Particularitatea constă în poziționarea componentelor pe partea internă, linguală a dinților. Are avantajul că nu afectează estetică zâmbetului în timpul tratamentului și este destinată tuturor pacienților, indiferent de vârstă. Tipul de patologie ce poate fi rezolvată prin acest tip de tratament este limitată, și nerespectarea indicațiilor medicului dentist de a folosi tratament clasic în anumite situații , în defavoarea tratamentului lingual, poate duce la rezultate nesatisfăcătoare. De aceea respectare indicațiilor medicului specialist este extrem de importantă pentru un rezultat optim.

 

Aparat dentar Invisalign

Aparatele dentare invizibile reprezintă o tehnologie ortodontică modernă. Spre deosebire de tratamentele ortodontice convenționale, fixe sau mobile, un astfel de dispozitiv este practic invizibil. Constă în purtarea unei succesiuni de gutiere transparente, practic invizibile, care dirijează dintîi spre poziția finală optimă.  Tratamentul este ghidat de medici specialiști certificați Invisalign ™ internațional, în parteneriat cu centrele Invisalign din Germania și SUA . În prezent este tratamentul cel mai dorit de pacienții noștri întrucât aceștia găsesc adaptarea la tratament extrem de ușoară iar din punct de vedere estetic, purtarea INVISALIGN ™ trece practic neobservată . Și aici, însă , există limitări ale patologiei ce poate fi tratată prin acest sistem, de aceea este extrem de importantă respectarea indicațiilor medicului specialist ortodont. Corectarea alinierii dinților și repoziționarea dentară optimă din punct de vedere estetic reprezintă indicațiile principale ale INVISALIGN ™ în timp ce malocluziile severe sau corecțiile ocluzale importante majore rămân sub incidența tratamentelor ortodontice convenționale ( fixe , metalice sau de safir)

 

Aparat dentar copii

La varsta de 6-9 ani, se pot aplica, în principiu,  aparate mobilizabile (care se pot scoate) pentru a corecta diferite anomalii dentare. Aparatul dentar copii mobil este realizat in laborator din acrilat și sarma și este indicat în copilărie, pe dentitie temporara sau mixtă, de la varsta de 6-7 ani pana la 11-12 ani. După aceasta varsta, de regula, aparatul mobil nu mai este eficient. Aparatul dentar mobil poate avea un surub care va fi activat de către părinte, conform indicatiilor medicului (în cele mai multe cazuri, o data pe saptamana). Pacientul trebuie sa se prezinte la controale periodice (o data la 4-5 saptamani) pentru activarea sârmelor de către medic, pentru dirijarea eruptiei unor dinți, urmarirea evolutiei etc.

 • Recomandăm o consultație de ortodonție înainte ca cel mic să împlinească vârsta de șapte ani, deoarece o serie de anomalii precum dinții proeminenți, supranumerari sau discrepanța mare a maxilarului pot fi preîntâmpinate, înainte ca dantura permanentă să înceapă să se instaleze.
 • Aparatul dentar este indicat după vârsta de 7 ani pentru a corecta dinții strâmbi, distanțați sau înghesuiți, însă există și situații în care dantura temporară necesită acest tratament;
 • Există două tipuri de tratamente ortodontice la copii: cu aparat mobil și fix. Aparatele mobile sunt indicate în copilărie, pentru dentiția temporară sau mixtă, de la vârsta de 6-7 ani până la 11-12 ani iar cele fixe sunt indicate mai ales după  erupția dinților permanenți (11-12 ani), fără o limită de vârstă superioară.

Care sunt beneficiile unui aparat dentar?

 • Corectează malocluzia și dinții poziționați greșit
 • Reduce riscul apariției cariilor și a afecțiunilor gingivale
  Problema dinților incorect aliniați nu afectează doar aparențele, ci creează spații între dinți care vor opri reziduurile alimentare, creând în timp carii. 
 • Împiedică eroziunea dentară
  Poziționarea dinților tăi influențează presiunea care se crează asupra maxilarului în timpul vorbirii și a masticației. Această presiune este esențială în stimularea creșterii osului care susține dintîi. În timp, dantură nealiniată poate cauza mai multă forță asupra unui anumit dinte care treptat va eroda osul. 
 • Îmbunătățește dicția
  Mulți nu cunosc faptul că vorbirea este influențată nu doar de voce. În timp ce vorbești, mișcările limbii contra dinților din zona superioară a gurii te ajută să formezi sunetele. În cazul în care poziționarea dinților tăi este prea în spate, în interiorul gurii ori spre exterior, vei dezvoltă acea vorbire sâsâită ori alte probleme de dicție. 
 • Ajută la masticație
  Este dificil să mănânci cu o dantură incorect aliniată. Această va afecta masticația și va face că alimentele să nu fie faramitate în totalitate, îngreunând astfel digerarea. Procesul digestiv începe în cavitatea bucală, odată cu masticația, pentru a ajută organismul să împartă mâncarea în părți cât mai mici și a putea extrage vitaminele necesare dezvoltării. 
 • Previne leziunile dentare
  Un dinte rupt sau ciobit poate fi foarte dureros și poate crea un disconfort constant la masticatie și vorbire. O dantură îndreptată prea mult înspre exterior este mai predispusă la a suferi accidente. Este de asemenea obișnuit pentru persoanele cu dintîi inegali să își muște pielea fălcilor în momentul vorbirii ori a masticatiei.
 • Oprește obiceiurile dăunătoare

Obiceiurile greșite precum mestecarea obiectelor de scris, muscarea buzelor, se creează atât la copii, cât și la adulți, pentru a reduce disconfortul pe care dintîi incorect aliniați îl pot provoca.

Ajută la crearea de condiții optime pentru aplicarea implanturior dentare 

De multe ori, între momentul când se pierde un dinte și până când pacienții vin la dentist să își trateze edentația trece o perioada destul de lungă de timp, în care dintîi vecini locului rămas gol încep să migreze, astfel încât spațiul în cauza nu mai poate găzdui un implant dentar în condirii optime. Cu ajutorul aparatului dentar se poate anula acest efect negativ al migrării dentare: dinții vecini sunt readuși pe pozițiile inițiale iar spațiul edentat poate primi un implant cu o dimensiune și poziție optime

Permite aplicarea de lucrări dentare (fațete, punți, coroane ) în condiții biologice 

În mod normal, pentru a aplică o restaurare protetică pe un dinte, fie că e vorba de fațetă fie că e vorba de coroana, dintele respectiv trebuie șlefuit în vederea generării unui spațiu pentru viitorul material de restaurare ( ex: ceramică) . Dacă un tratament ortodontic precede această fază, atunci dinții vor fi poziționați optim astfel încât șlefuirea lor să poată fi minim invazivă, uneori chiar să lipsească. Rezultatul este obținerea de fațete sau coroane biologice, cu minim de sacrificiu de substanță dură dentară.

Exista efecte adverse daca port aparat dentar?

Purtarea aparatului dentar are o serie de particularități pe care pacientul trebuie să le cunoască încă de la bun început : În primul rând aparatul dentar îngreunează igienă orală, ceea ce înseamnă că pacienții trebuie să facă un efort în plus pentru a-și asigura igienizarea corespunzătoare a cavitatii orale și prevenirea apariției cariilor și a inflamațiilor gingivale.

Tot aici atragem atenția și asupra senzațiilor de disconfort ce pot apărea imediat după aplicarea aparatului ortodontic sau după ședințele de activare.

Per ansamblu avantajele tratamentului ortodontic depășesc cu mult dezavantajele ceea ce transformă acest tratament în unul din preferatele noastre.

Ce este un aparat dentar?

Special dedicat copiilor sau adulţilor, invizibile, ceramice sau metalice, autoligaturante, aparatele dentare pot fi necesare la orice vârstă. Cu ajutorul acestui dispozitiv stomatologic, medicul ortodont poate trata anomaliile dento-maxilare. În concepţia populară, ortodontia este confundată, în mod eronat, cu strictul proces al „îndreptării dinţilor”. În realitate, domeniul este mult mai complex. Purtarea unui aparat dentar rezolva o nevoie funcționale și apoi estetică.

 

Dinţii aliniaţi se igienizează mult mai uşor, nu favorizează apariția cariilor dentare şi nu se pot fractura din cauza poziţiei necorespunzătoare. Se poate observa încă din primele săptămâni impactul pe care acesta îl are asupra aspectului general al feței, redându-i simetria și estetica.

Ce afecțiuni ortodontice se pot trata cu aparate dentare?

Prin ortodonție este posibilă corectarea anomaliilor dentare și a țesuturilor osoase de susținere (peridontiu).

 

Ce tip de probleme corectează aparatul dentar?

 

 • Dinții sunt înghesuiți – spațiul este insuficient pe maxilare pentru ca dinții să se alinieze corect de la sine; în situații particulare, spațiul din zona arcadelor este suficient însa dinții sunt prea lați. Se recomandă ori extracția anumitor dinți (molari de minte, premolari) ori expansiunea (dilatarea) maxilarelor.
 • Spații mari între dinți – dinții cu astfel de conformație au frecvent cauze genetice: moștenirea unor maxilare mari pe linie paternă și a unor dinți mici pe linie maternă ori se datorează dinților absenți din naștere (anodonție). În lipsa unui tratament, spațiile existente vor permite dinților vecini să migreze prin înclinare sau prin modificarea poziției, generând contacte premature și chiar blocaje.
 • Mușcătură inversă – în mod normal, dinții inferiori „mușcă” în spatele dinților superiori. O aliniere incorectă fie a dinților superiori, fie a celor inferiori, duce la o mușcătură (ocluzie) inversă. Inversarea poate fi localizată la un dinte sau un grup de dinți și se numește angrenaj invers sau în cazul în care este generalizată la întreaga mușcătură se numește ocluzie inversă.
 • Ocluzie (mușcătură) deschisă – aceasta reprezintă spațiul vizibil, vertical care rămâne între dinții superiori și cei inferiori atunci când pacientul mușcă pe masele. Cauzele unei astfel de mușcături pot fi numeroase: interpunerea limbii între dinții din față (deglutiție infantilă), obiceiul prelungit de sugere a degetului.
 • Ocluzie (mușcătură) adâncă – se remarcă atunci când dinții de sus acoperă excesiv sau complet dinții de jos, obligându-i pe cei inferiori să muște foarte aproape de cerul gurii. Această formă de ocluzie apare din cauza discrepanței mari dintre cele două maxilare, care nu permite dinților de jos un contact stabil cu dinții de sus, astfel încât inferiorii nu se opresc din creștere decât atunci când întâlnesc gingia bolții palatine (cerul gurii).
 • Mandibula protruzivă (de “buldog”) – este cauzată fie de o dezvoltare deficitară a maxilarului superior, fie de un exces de creștere a maxilarului inferior (mandibulă). În situațiile simple, tratamentul ortodontic este cel care rezolvă problema, însă cazurile complexe, cu protruzii accentuate (Habsburgice) necesită intervenții chirurgicale de corecție din sfera chirurgiei ortognate.
 • Maxilarul protruziv – presupune ca dinții superiori să fie prea în față ori dinții inferiori să fie rămași prea în spate. Acesta apare din cauza unui dezechilibru de creștere între cele două maxilare.
 • Erupția anormală (ectopică) – apare atunci când un dinte erupe prin gingie, într-o poziție nefirească, anormală.

Contraindicatii

Tratamentul prin aparat ortodontic are atâtea avantaje încât enumerarea unor contraindicații este o tema dificilă. Este important să înțelegem că tratamentul ortodontic nu este sinonim cu adolescență și că nu reprezintă în mod obligatoriu un tratament unic, ci de foarte multe ori este o etapă obligatorie spre un tratament dentar general corect.

 

Mare atenție la igienă orală: întrucât elementele ortodontice aplicate pe dinți cresc gradul de retenție al plăcii bacteriene și al resturilor alimentare, riscul de apariție al cariilor este crescut. De aceea este extrem de important că pacienții să își însușească o igienă orală cât mai bună înainte de a începe tratamentul ortodontic. Responsabilitatea în această direcție revine atât medicului care trebuie să instruiască pacientul cu privire la tips and tricks- urile actuale pentru o igienă optimă cât și pacientului care trebuie să se angajeze să respecte indicațiile primite.

 

O altă contraindicație o reprezintă începerea tratamentului ortodontic înainte de a rezolva toate focarele de infecție ( acută sau cronică ) de la nivelul cavitații orale. Dacă acest lucru este trecut cu vederea, există un risc major de agravare și acutizare, iar dacă se va dori tratarea acestor afecțiuni pe perioada purtării aparatului , prezența elementelor ortodontice atașate pe dinți va face acest lucru mult mai dificil , uneori chiar imposibil. De aceea este esențial că înainte de aplicarea unui aparat dentar să se efectueze un diagnostic stomatologic general care să identifice toate situațiile cu risc. În această categorie intră în principal cariile, infecțiile localizate la nivel endodontic ( ex: pulpite) precum și afecțiunile parodontale.

Cand este necesar un aparat dentar?

Acest tip de tratament ortodontic este recomandat pentru toate categoriile de vârstă pentru a te putea bucura de o mușcătură corectă și un aspect sănătos.

Reprezintă terapiile ideale pentru persoanele ce se confruntă cu probleme de malocluzie dentară şi cu anomalii legate de creşterea şi aranjarea dinţilor şi a oaselor mandibulare şi maxilare.

 

Începând cu vârsta de 7 ani, medicul poate recomanda purtarea aparatului dentar pentru a crea spațiu, acolo unde este necesar, dinților permanenți iar în acest fel, sunt evitate astfel extracțiile sau alte complicații.

Cat dureaza montarea unui aparat dentar?

Procedura de aplicare a aparatului dentar nu este una dureroasa si poate dura in jur de 30-45 de minute.

Se pot îndrepta dinții fara aparat dentar?

Tratamentul ortodontic este singura posibilitate biologică de a îndrepta dinții. În situații în care modificările de poziție ale dinților sunt relativ mici, un aspect perfect aliniat al dinților se poate obține și protetic, prin aplicarea de coroane sau fațete, însă acest lucru implică de cele mai multe ori șlefuirea dentară în vederea preparării pentru fațete dentare ceea ce face procedura mai puțin biologică.

Se poate pune aparat dentar doar jos?

Răspunsul la această întrebare depinde de situația clinică și de ceea ce se dorește de la cazul clinic. Există situații când este posibilă aplicarea aparatului pe o singură arcadă: superioară sau inferioară, mai ales când este vorba de o aliniere imperfectă a dinților de la acest nivel, cu implicații minore asupra muscaturii.

alexandra sovaiala medic dentist

Medic specialist Ortodonție

Dr. Alexandra Șovăială răspunde la întrebări:

Ma doare cand trebuie sa port aparatul dentar?
Durere și disconfort, mai ales în primele zile de la aplicarea aparatului dentar și în perioada imediat următoare ajustărilor sale periodice, ce se pot diminua ca intensitate cu analgezice specifice. Vă puteți confrunta cu apariția ulcerațiilor, în interiorul obrajilor, buzelor și gingiilor, mai ales când aparatul dentar este metalic iar acestea pot fi prevenite cu ceară dentară sau pot fi tratate cu medicație.

Cum functioneaza un aparat dentar?
Principiul de acțiune al unui aparat dentar este acela că “ funcția modelează organul” …în momentul în care prin intermediul aparatului ortodontic aplicăm o forță pe dinți, osul din jurul dintelui respectiv se mă remodela și va permite “ alunecarea dintelui “ până la poziția dorită. Forțele ortodontice trebuie să respecte viteza metabolismului osos : forțe prea mari pot duce la mobilizarea exagerată, nedorită a dinților.

Cat timp trebuie sa port aparatul dentar? In cat timp se indreapta dintii cu aparat dentar?
Acest tip de tratament este de lunga durata, depaseste un an si poate ajunge si pana la trei ani. Dupa diagnosticarea fiecarui pacient, medicul specialist ortodont poate estima o perioada de tratament pentru fiecare caz in parte.

Pot sa mananc orice aliment cat timp port aparat dentar?
Evitați alimentele dure (alune, floricele, pâine prăjită, măsline cu sâmburi) sau pe cele lipicioase (caramele) pe toată perioada purtării aparatului dentar pentru a nu risca să dezlipiți brackeții.

Fructele tari vor fi tăiate în bucăți mici și mestecate cu ajutorul măselelor din același motiv.

Aparatul dentar | Cinci Greșeli Pe Care Le Faci Fără Sa Știi & Te Costa Mii De Euro

Dr. Andrei Constantinovici, fondatorul Clinicii Dentaplus București, specialist în implantologie si estetica dentară, povestește pe scurt despre cinci greșeli pe care e posibil să le faci atunci când vine vorba de aparat dentar si care iei pot impacta bugetul fără să știi.

Te poți programa acum la una din cele 3 locații

După trimiterea formularului veți fi contactat de echipa Dentaplus pentru a va confirma ziua și ora programării.

  Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.

  andrei constantinovici doctor stomatolog

  Modalități de plată

  plata in rate cu cardul la stomatologie

  DentAplan 6/ DentAplan 12 – plata în 6-12 rate lunare egale, fără dobândă

  Prin parteneriatele cu Banca Transilvania, Credit Eurpoe Bank şi ING, DentAplus oferă posibilitatea achitării planurilor de tratament în 6 respectiv 12 rate egale, fără dobândă.  Instrumentele ce intermediază această ofertă  sunt cardurile Star BT, Card AVANTAJ restectiv ING CREDIT CARD. Pentru mai multe informații

  Ce spun clienții noștri