Chirurgie Dentara

Afla tot ce trebuie sa stii

Home » Servicii » Chirurgie dentara

Chirurgia dentară reprezintă un ansamblu de tratamente care se referă atât la repararea, cât și la realizarea corecțiilor la nivelul dinților, a gingiilor și a oaselor maxilare prin intermediul unei intervenții chirurgicale.
Este important să colaborezi cu un medic specialist în domeniu care te va ajută să obții rezultatele pe care ți le dorești și să nu întâmpini nicio problema.

Ce este chirurgia dentară?

Chirurgia dentară este ramură stomatologiei care presupune tratamentul operator pentru variate afecțiuni dentare și estetice. Specialiștii în domeniu sunt cei care îți pot oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru rezultate excelente!
Specialiștii pot rezolva cele mai complexe cazuri în chirurgie dentară.

Tipuri de intervenții chirurgicale

Scapă imediat și fără dureri de orice problema dentară pe care o ai în acest moment. O echipa medicală specializată în domeniu te va ajută să obții rezultatele pe care ți le dorești atât de mult. Ia în calcul faptul că fiecare tratament este personalizat în funcție de problema pe care o ai. De aceea, atât stabilirea diagnosticului, cât și tratamentul se realizează împreună cu medicul specialist.

Există mai multe tipuri de intervenții chirurgicale, precum: extracțiile dentare, tratamentele de implantologie: implant dentar și alte tipuri de intervenții, tratamente parodontale, intervenții pentru corecție și estetică dentară, tratamente și intervenții ortodontice.

Extractii dentare

Extracțiile dentare reprezintă intervenții chirurgicale care se desfășoară în cabinetul medicului specialist în acest domeniu. Extracția are că scop îndepărtarea dintelui care nu mai poate fi salvat prin tratamentul obișnuit, sau care împiedică atât alinierea dinților, cât și erupția acestora.

 • Extracția dentară se realizează în momentul în care dinții sunt afectați de carii grave și nu mai pot fi salvați;
 • Îndepărtarea prin extracție dentară a unui rest dintr-un dinte;
 • Extracția dentară a molarului de minte

Tehnologiile de ultimă generație îți garantează faptul că vei beneficia de cele mai bune servicii, astfel încât să te simți în siguranță și să uiți de durere! Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să uiți de atribuțiile pe care le ai după efectuarea operației dentare.

Intervenții pentru corecție și estetică dentară

 • Gingivectomii

Gingivectomia reprezintă îndepărtarea chirurgicală a țesutului gingival în exces. Acest proces este indicat în cazul bolilor gingivale care au dus automat la formarea unor pungi parodontale. De asemenea, acest proces este selectat pentru alungirea coroanei dintelui, în scop estetic.

 • Gingivoplastii

Tratamente de implantologie: implant dentar și alte tipuri de intervenții

Implantologia reprezintă ramura stomatologiei care are ca rol principal rezolvarea tuturor problemelor legate de dinții lipsa. Implantologia presupune gingii sănătoase cu o structura osoara ideală pentru un susținerea implantului. În momentul în care optăm pentru înlocuirea dintelui cu un implant, procesul acesta poate fi de o zi. Firește, totul diferă în funcție de propriile nevoi!

 • Inserarea implantului dentar (indiferent de număr);
 • Adiție de os sau grefă osoasă;
 • Ridicarea sinusurilor (sinus lifting)

Tratamente si interventii ortodontice

Intervențiile ortodontice se referă la extracția dinților pentru rezultatul pozitiv al unui tratament ortodontic în cazurile de inghesuiri dentare pentru a face spațiu dinților. În felul acesta, dintîi se vor remodela pe arcadă dentară.

Medicul specialist în chirurgie orală este cel care poate efectua toate aceste tratamente în sălile de intervenție din cadrul Clinicii Dentaplus!

Tratamente parodontale

 • Înlăturarea chisturilor parodontale;
 • Chiuretajul subgingival (câmp închis și câmp deschis)
 • Îndepărtarea pungilor și a abceselor

Etapele unei intervenții chirurgicale

Etapele unei intervenții chirurgicale sunt următoarele: stabilirea diagnosticului, pregătirea înainte de intervenția chirurgicală, efectuarea analizelor suplimentare înainte de operație, dacă este necesar, recomandări pentru ziua intervenției, anestezia, etapă post-operatorie și recuperarea de după operație.

1. Stabilirea diagnosticului

Diagnosticul este stabilit de către o comisie medicală care analizează în amănunt dosarul cu investigații pe care pacientul le-a pregătit pentru intervenția chirurgicală. Toate aceste detalii sunt foarte importante, de aceea trebuie să fie luate în calcul așa cum se cuvine!

2. Pregatirea înainte de interventia chirurgicala

Înainte de intervenția chirurgicală, echipa medicală specializată în domeniu este cea care va parcurge alături de pacient, întregul protocol de chirurgie locală. În felul acesta se asigura o bună desfășurare a procesului.
În funcție de cât de complicată este intervenția chirurgicală sau de istoricul tău, e posibil să fii nevoit să iei antibiotice înainte de tratament, sau chiar un regim alimentar pe care să-l începi cu o seară înainte de acest tip de intervenție.Cei care suferă de diabet sau hipertensiune vor fi monitorizați extrem de atenți de echipa specializată pentru evitarea complicațiilor!

3. Este necesara efectuarea analizelor suplimentare inainte de operatie?

Analizele suplimentare sunt necesare în cazul în care echipa specializată în domeniu recomandă acest lucru. Este esențial să existe în fișa medicală toate suplimentele și medicamentele pe care le folosești.
Înainte de a opta pentru tratamentul cu implant dentar, medicul specialist are nevoie de informații clare cu privire la starea de sănătate orală dar și generală a pacientului. Aceste analize aprofundate au rolul de a analiză varianta cea mai bună și de a înlătura orice risc pentru intervenția chirurgicală, așa cum este firesc.

4. Recomandări pentru ziua intervenției

Durata intervenției poate dura până la câteva ore, în funcție de complexitate și de materialul biologic al pacientului. Pacientul este monitorizat cu mare atenție în timpul procesului, echipa medicală și medicul specialist în anestezie fiind aproape de pacient, dar și aparatură digitală de ultima generație.

5. Anestezia: lucruri pe care trebuie sa le cunoști

Există mai multe tipuri de anestezie dentară pe care ar trebui să le cunoști: Anestezia locală și anestezia prin injectare. Tipul anesteziei se stabilește în funcție de fiecare pacient în parte.

6. Etapa post-operatorie

Fiecare intervenție chirurgicală necesită o perioada mai mult sau mai puțin lungă de recuperare. În această perioada, pacientul trebuie să respecte toate indicațiile și recomandările medicului specialist în domeniu, astfel încât să nu apară nici o complicație ulterioară. De asemenea, dacă pacientul a ales sedare, este recomandat că acesta să nu conducă după această intervenție.
Se aplică gheață pe obraz în orele imediate după operație pentru anti-inflamare.

7. Recuperarea de dupa operatie

Este important să nu consumi băuturi reci sau să nu mănânci până în momentul în care dispare în totalitate efectul local al anesteziei. De asemenea, evita băuturile și alimente fierbinți în prima zi de după operație. Încearcă să nu deranjezi zona afectată cu degetele, iar în primele 48 h să nu faci nicio activitate sportivă intensă, cum ar fi alergatul sau alte exerciții.
Evita să cureți locul intervenției chirurgicale în primele zilei de după operație și urmează cu atenție sfaturile oferite de medicul specialist în acest domeniu.
Nu este recomandat nici după operație și nici în general consumul de alcool și fumatul. Toate acestea duc la dificultăți în vindecarea țesuturilor, de aceea este indicat să acorzi o atenție deosebită recuperării tale de după operație.

Prețurile intervențiilor de chirurgie dentară/orală

Fiecare pacient este tratat în mod corespunzător cu atenție desăvârșită și o mare responsabilitate de toți medicii specialiști în acest domeniu. Având în vedere că fiecare plan de tratament este personalizați, cel mai recomandat este să optezi pentru o consultație inițială. În felul acesta vei obține toate informațiile de care ai nevoie!

Fiecare tratament este personalizat în funcție de problema pe care o are pacientul. Asta înseamnă că stabilim împreună atât diagnosticul, cât și tratamentul. În felul acesta vei beneficia de rezolvarea problemelor dentare.

În momentul în care iei legatura cu un medic specializat în domeniu, poți să uiți de grijile care nu îți dau pace. Profesionalismul, atenția desăvârșită și dăruirea pentru meserie reprezintă doar câteva dintre avantajele pe care nu ai cum să le treci cu vederea atât de ușor! Tehnologiile de ultima generatie te vor convinge imediat, fii sigur de asta!

Tehnologii utilizate în realizarea unei operații de chirurgie orala

Tehnologiile utilizate în realizarea operației de chirurgie orală sunt următoarele: Piezosurgery și Microchirurgie dentară. Medicul specialist în domeniu îți poate oferi toate detaliile de care ai nevoie cu privire la orice tip de intervenție chirurgicală dentară urmează să faci, fie că discutăm despre un chiuretaj subgingival, operație gingie sau chirurgie estetică dentară.

Piezosurgery

Piezosurgery reprezintă chirurgia ultrasonică ce utilizează microvibratiile ultrasonice cu o frecvență joasă pentru tăierea structurilor mineralizate, fără să fie lezat țesutul moale. Această variantă este ideală pentru o precizie foarte mare, precum și pentru reducerea durerii pe care o simte pacientul post-chirurgical.
Piezosurgery reduce stresul traumatic, diminuează sângerarea atunci când vine vorba despre nivelul câmpului operator, protejează țesuturile moi, grăbește procesul de vindecare, reduce durerea post-chirurgicală și nu numai.

Microchirurgie dentară

Microchirurgia dentară cuprinde manoperele de chirurgie dentară care sunt realizate cu instrumente mult mai fine și mici. Această variantă reduce în mod cert trauma asupra țesuturile și mărește precizia, elemente esențiale pentru o vindecare ca la carte.
Microchirurgia dentară permite medicului specialist să realizeze intervenții extrem de precise pentru rezultate impecabile!
De asemenea, comunicarea cu pacientul reprezintă un pas care nu lipsește niciodată, ceea ce este esențial!

Te poți programa acum la una din cele 2 locații

După trimiterea formularului veți fi contactat de echipa Dentaplus pentru a va confirma ziua și ora programării.

  Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.

  andrei constantinovici doctor stomatolog

  Ce spun clienții noștri

  Modalități de plată

  plata in rate cu cardul la stomatologie

  DentAplan 6/ DentAplan 12 – plata în 6-12 rate lunare egale, fără dobândă

  Prin parteneriatele cu Banca Transilvania, Credit Eurpoe Bank şi ING, DentAplus oferă posibilitatea achitării planurilor de tratament în 6 respectiv 12 rate egale, fără dobândă.  Instrumentele ce intermediază această ofertă  sunt cardurile Star BT, Card AVANTAJ restectiv ING CREDIT CARD. Pentru mai multe informații