Stomatologie copii – tratamente si preturi

Stomatologie dedicată juniorilor din București

Home » Servicii » Clinica Stomatologie Pentru Copii Bucuresti

Ce face un pedodont sau un dentist de copii?

Așadar, pedodontul sau dentistul de copii este un medic stomatolog pregătit profesional pentru a trata afecțiunile copiilor și a-i ajuta să aibă o igienă și sănătate orală cât mai bună. Medicul stomatolog pedodont ar trebui să primească un copil încă de la erupția primilor săi dinți de lapte, undeva între 6 luni și 1 an.
În cadrul clinicii Dentaplus Dristor, am creat un cabinet de stomatologie pediatrică scos parcă dintr-o poveste. Medicii dentiști pentru copii sunt pregătiți cu povești și jocuri astfel încât micuții vor fi mereu cu zambetul pe buze. Ne mândrim cu tratamente stomatologice pentru copii fără durere, cu o aparatură magică și instrumente care dau curaj.

În timpul primei vizite micuțul pacient va face cunoștință cu întreaga echipă medicală a departamentului stomatologie copii, dar și cu dotările moderne ale clinicii noastre unde va primi un tratament dentar de cea mai bună calitate. Părinții au opțiunea unei consultații de specialitate pentru a li se oferi opțiuni de tratament în cadrul unui Plan de Tratament ce va conține intervențiile recomandate, durata de implementare, dar și costurile asociate.

Dincolo de stomatologia pentru copii, oferim și sfaturi pentru îngrijirea danturii celor mici, precum și îndrumări practice pentru când erup primii dinți sau perioada cand se schimbă dinții de lapte.

clinica stomatologica copii dentaplus
clinica stomatologica copii dristor

Servicii – cand ajungem cu copilul la medicul stomatolog:

– Tartru – atunci când copilul, fie el și sub 14 ani, are tartru pe suprafața dinților, vizita la cabinetul stomatolog devine esențială pentru sănătatea dinților săi. Detartrajul nu este obligatoriu pentru copiii sub 14 ani, dar este recomandat atunci când medicul pedodont consideră că este nevoie.

– Dantură strâmbă numită malocuzie dentară – indiferent dacă maxilarul este prea mic și dinții cresc suprapuși sau dinții sunt supradimensionați și se încalecă, copilul ar avea nevoie să meargă la pedodont. Aparatul dentar aplicat încă din anii copilăriei va corecta extrem de rapid orice problemă deoarece maxilarul este flexibil și se adaptează rapid la schimbări.

Tratamentul dintilor de lapte (extractii, plombe)

Dinții de lapte pot suferi de diverse afecțiuni chiar dacă părinții nu sunt informați. De fapt, afecțiunile pulpare ale dinților de lapte sunt mai frecvent întâlnite decât am crede. Principalul simptom al afecțiunilor este durerea care poate fi spontană sau declanșata de diverși factori. Este bine ca părinții să ducă la medic copilul cel puțin o dată la 6 luni pentru a stopa apariția durerilor, tratarea și oprirea evoluției cariilor.

Tratarea cariilor dentare la copii includ corectarea obiceiurilor alimentare și formarea unei igiene orale corecte adaptată la vârsta copilului, îndepărtarea cariei și plombarea dintelui afectat. În cazul în care dintele este grav afectat și nu mai poate fi plombat, se va face o extracție pentru a proteja dinții adiacenți.

Periajul profesional la copii (si cat de important este)

Periajul dentar acasă este cea mai importantă etapă a procesului de profilaxie care ține afecțiunile dentare departe.

  • Astfel, la copiii sub 2 ani este bine ca părinții să înceapă periajul dentar imediat cum apare primul dinte. Periajul se va face folosind o serie de mișcări circulare pentru a nu răni gingia.
  • Între 2 și 4 ani copilul învață să se spele singur pe dinți, iar dinții de lapte continuă să crească.
  • După vârsta de 3 ani, cel mic poate folosi o periuță electrică deoarece curăță mult mai bine decât o poate face el.
  • Între 5 și 7 ani molarii definitivi încep să crească, iar dinții de lapte încep să cadă. Este bine ca, cel mic să se perieze pe dinți mai mult decât câteva secunde pentru a igieniza complet cavitatea bucală.
  • După vârsta de 8 ani, cel mic mai are dinți de lapte, iar dinții permanenți se înmulțesc.

Periajul este foarte important, iar pasta de dinți poate avea arome de fructe. Pe periuță se va folosi pastă de dinți cât un bob de mazăre pentru ca cel mic să nu înghită mult fluor dacă nu clătește bine.

De asemenea, cel mic ar fi bine să meargă la cabinetul dentar de 2 ori pe an pentru controlul sănătății dinților. Cel mic este bine să se spele pe dinți de doua ori pe zi, dimineața și seara înainte de culcare indiferent dacă dinții săi sunt definitivi sau de lapte.

Dintii strambi/Inghesuirile dentare la copii – Ortodontia pentru copii

Cel mic poate avea dinți strâmbi datorită dimensiunii reduse a maxilarului care nu poate face față întregii danturi.

O altă cauză a dinților strâmbi este dimensiunea mare a dinților de lapte. În ambele cazuri corectarea poziției dinților se va face prin intermediul unui aparat dentar care va rezolva orice problemă dacă este pus la timp.

Cu cât mai devreme, cu atât mai bine deoarece maxilarul este încă flexibil și se adaptează ușor la schimbări.

Cum interactionam cu copiii?

De cele mai multe ori cei mici au vârste destul de fragede pentru a înțelege de ce vin la medicul pedodont din sector 3 sau pentru a coopera în general. De aceea, tratamentul stomatologic devine dificil de administrat și pedodontul apelează la diverse metode cum ar fi inhalosedarea cu protoxid de azot, sedarea conștientă medicamentoasă, anestezia.

Inhalosedarea folosind protoxid de azot se face prin intermediul unei măști nazale. Astfel pacientul va inhala un amestec de protoxid de azot combinat cu oxigen care îl va relaxa pe cel mic scăpând de teama de medicul pedodont. Gazul folosit va induce celui mic o stare de bine și de relaxare. Nu este recomandat să se utilizeze anestezie generala la copii în afara unui spital în cadrul unei secții ATI.

Cat costa serviciile noastre de stomatologie pentru copii. Preturi:

Prețurile serviciilor de pedodonție încep de la 60 lei și pot ajunge la 500 lei în funcție de tipul afecțiunii și severitate.

DENTAPLUS Dristor – Clinica stomatologica pentru copii

DATE DE CONTACT

Adresa: Str. Râmnicu-Vâlcea, Nr. 19, Bl. 23, Sc. 1, Ap. 1

Sector 3, Bucuresti, 031804

Telefon: 031.107.95.25 / 0722.337.009

PROGRAM

Luni-Vineri: 08:00 – 22:00

Sâmbătă: 10:00 – 14:00

Duminică: Inchis

TE POȚI PROGRAMA ACUM LA UNA DIN CELE 3 LOCAȚII

După trimiterea formularului veți fi contactat de echipa Dentaplus pentru a vă confirma ziua și ora programării.

    Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.

    andrei constantinovici doctor stomatolog

    Modalități de plată

    plata in rate cu cardul la stomatologie

    DentAplan 6/ DentAplan 12 – plata în 6-12 rate lunare egale, fără dobândă

    Prin parteneriatele cu Banca Transilvania, Credit Eurpoe Bank şi ING, DentAplus oferă posibilitatea achitării planurilor de tratament în 6 respectiv 12 rate egale, fără dobândă.  Instrumentele ce intermediază această ofertă  sunt cardurile Star BT, Card AVANTAJ restectiv ING CREDIT CARD. Pentru mai multe informații

    Ce spun clienții noștri