COROANA DENTARĂ

Tehnologia CAD-CAM: Coroane ceramice în 24 ore sau mai puțin

Home » Servicii » Coroana dentară

coroana dentara cabinet stomatologic

Ce este coroana dentară?

O coroana dentară este o restaurare protetică ce acoperă un dinte distrus prin carie sau traumatism, redându-i estetica şi funcţionalitatea. Coroanele dentare se realizează prin colaborarea medicului dentist cu tehnicianul dentar.

Când am nevoie de o coroana dentară?

Atunci când caria dentară cauzează distrucții de dimensiuni mari, obturațiile dentare nu mai sunt suficiente pentru a asigura o restaurare rezistentă a dinţilor şi se recomandă să se recurgă la coroane dentare.

Asemeni tuturor lucrurior, și stomatologia a evoluat. Tehnologia CAD CAM reprezintă următorul pas în materie de precizie și viteză în realizarea de coroane dentare.

Procesul implică scanarea dinților preparați, realizarea digitală a designului viitoarelor coroane și frezarea acestora din materiale de ultimă generație.

Procesul este rapid și foarte exact.

etape coroana dentara

Etapele pentru realizarea unei coroane dentare

  1. Dinții care au suferit distrucții trebuie curăţaţi de orice urmă de ţesut carios şi trebuie pregătiţi de medicul dentist astfel încât să poată primi coronița dentară.
  2. Ulterior se realizează o amprenta ce se trimite în laborator.
  3. În următoarele şedinţe se realizează probe pentru a verifica ceea ce s-a realizat de către tehnicianul dentar, se stabileşte culoarea pe care o vor avea coroanele dentare şi, când totul este perfect, coroanele dentare se fixează prin cimentare.

Studiu de caz

ÎnainteDupă

Te poți programa acum la una din cele 2 locații

După trimiterea formularului veți fi contactat de echipa Dentaplus pentru a vă confirma ziua și ora programării.

Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.

andrei constantinovici doctor stomatolog

Ce spun clienții noștri

Dr. Andreea Wagner răspunde la întrebări

andreea wagner despre coroana dentara

Medic dentist specialist protetică dentară, estetică dentară, parodontologie

O să mă doară?
Cu siguranţă NU! Toate etapele necesare pentru prepararea coroanelor dentare se pot realiza sub anestezie locală ceea ce înseamnă un tratament lipsit de durere.

Cât durează realizarea de coroane dentare?
Ţinând cont că e vorba şi de ajutorul laboratorului de tehnică dentară, e nevoie de obicei de aproximativ 14 zile până la obţinerea rezultatului final. Pacientul poate apela însă chiar din prima şedinţa la coroane dentare provizorii care refac satisfăcător estetică şi funcţionalitatea cavităţii orale.

Cum se îngrijesc coroanele dentare?
Igiena este un element foarte important atunci când vine vorba de longevitatea unei restaurări dentare, această regulă fiind valabilă şi în cazul coroanelor dentare. Prin urmare recomandăm un periaj corect, aţă dentară, apă de gură şi irigatoare bucale (duşuri orale).

Care sunt preţurile pentru coroane dentare?
Preţurile variază considerabil, în funcţie de materialele din care se realizează coroanele dentare, care reflectă calitatea şi longevitatea lor. Specialiştii DentAplus în protetică dentară va stau la dispoziţie pentru a va ajuta în alegerea coroanei dentare perfecte pentru dumneavoastră.

Coroane dentare din metal sau coroane dentare din zirconiu?
Deşi ambele tipuri de coroane dentare prezintă un strat exterior estetic, realizat din ceramică, structura de rezistenţă este asigurată de materiale diferite. Metalul, utilizat de ani de zile pentru realizarea restaurărilor dentare (ex: coroane dentare, punţi dentare etc.) rămâne în continuare o soluţie acceptată, însă structurile non-metalice precum zirconiul capătă o răspândire din ce în ce mai mare datorită biocompatibilităţii mai bune şi a esteticii superioare.