Detartrajul dentar – tot ce trebuie sa stii

Ce inseamna, cat costa si de ce este necesar

Home » Servicii » Detartraj dentar

Ce este detartrajul dentar?

Detartrajul dentar este o procedură prin care medicul dentist va îndepărta cantitatea de tartru aflată pe suprafețele dentare și interdentare. Acest procedeu este unul lipsit de durere și obligatoriu pentru menținerea unei igiene orale corespunzătoare. Detartrajul efectuat în mod corect este un tip de procedură non-invazivă care nu afectează deloc structura dentară.

In ce consta detartrajul dentar cu ultrasunete?

Pentru procedura de detartraj medicul va utiliza un aparat care funcționează pe baza ultrasunetelor care vor disloca depozitele de tartru. Astfel dinții vor fi eliberați de sub depunerile nocive care afectează în timp dinții ducând la o mobilitate ridicată. Aparatul de detartraj este însoțit în permanență de un jet de apă ceea ce inseamna că va preveni supraîncălzirea și astfel lezarea acelor structuri care sunt sănătoase.

La Dentaplus implementăm protocolul EMS de “Terapie ghidată a biofilmului“ (Guided Biofilm Therapy), prin care reinventăm igienizare dentară. Cu ajutorul indicatorului de placă bacteriană urmărim exact zonele unde placă bacteriană se depune mai mult și putem, pe de o parte, să ne asigurăm că placă este îndepărtată complet, pe de altă parte, putem să-i facem pacienților indicații personalizate privind un upgrade în modul în care se igienizeaza singuri acasă, evidențiindu-se zonele unde trebuie să insiste suplimentar cu periajul.
Aparatele noastre de airflow de la EMS ne permit realizarea unui airflow chiar și subgingival, în mod blând dar eficient – tratament extrem de eficient în cazul pacienților parodontopati cu probleme sub nivelul gingiei.

Care sunt beneficiile detartrajului dentar profesional?

Detartrajul dentar profesional vine cu o serie de beneficii asupra sănătății cavității bucale. Vom menționa 5 dintre acestea.

1. Previne afecțiunile gingivale – gingia poate fi afectată ușor de depunerile de tartru care pot pătrunde între dinți și gingie. Gingia se inflamează și începe să sângereze, în timp ce dinții rămân descoperiți ducând în timp la parodontoză.

 

2. Ajută la menținerea sănătății generale – o cavitate bucală sănătoasă influențează restul organismului. De aceea, eliminarea tartrului oferă echilibru sănătății inimii, putând controla și afecțiuni precum cancerul sau diabetul. Bacteriile care ajung în cavitatea bucală pot pătrunde în vasele de sânge de unde vor fi transportate către inimă și alte organe.

 

3. Oferă o respirație proaspătă – prin îndepărtarea tartrului și eliminarea plăcii bacteriene alături de resturi alimentare, se scapă de mirosul neplăcut al respirației. Alături de o igienă orală corespunzătoare, pacientul va avea o respirație proaspătă și dinți sănătoși.

4. Se economisesc sume mari de bani – îndepărtarea depozitului de tartru atunci când se depune se previn boli dentare mai grave care costă mult mai mult. Vizitele regulate la dentist pentru igienizare te vor ajuta să nu ajungi să ai nevoie de proceduri dureroase și complicate.

 

5. Se îmbunătățește aspectul dinților – dinții sănătoși vor fi întotdeauna frumoși. Un aspect plăcut al zâmbetului ajută de asemenea la creșterea încrederii în sine. Tartrul are abilitatea de a provoca pete galbene pe dinți sau în cele mai grave cazuri, petele devin maronii. Odată eliminat acestea vor dispărea, iar dinții vor arăta albi și strălucitori.

detartraj dentar dentaplus

Care sunt etapele realizarii detartrajului dentar. Cum se face:

În linii mari detartrajul include îndepărtarea depunerilor de tartru de pe dinții pacientului prin intermediul aparatului pe bază de ultrasunete în același timp în care un jet de apă va preveni încălzirea dinților și lezarea acestora. Cele mai multe clinici includ procedura de detartraj în procesul de igienizare dentară care mai include utilizarea airflow-ului pentru a îndepărta petele și placa bacteriană de pe suprafețele greu accesibile unui aparat de detartraj clasic. Apoi se vor lustrui și peria suprafețele dentare pentru ca la final să se aplice o substanță care sa protejeze dinții și gingiile de agresorii bacterieni.

 

Cum se realizeaza corect detartrajul dentar

 

Detartrajul include mai multe etape. După îndepărtarea tartrului de pe suprafața danturii, se va utiliza airflow-ul pentru a îndepărta petele și placa bacteriană. Apoi se va efectua lustruirea și un periaj profesional pentru ca la final dinții și gingiile să fie protejați de agenți bacterieni prin aplicarea unei substanțe protectoare. Atunci când chiuretajul clasic cu ultrasunete nu dă cele mai bune rezultate, medicul dentist poate apela la chiuretarea manuală a acelor depozite de tartru care sunt inaccesibile aparatului.

 

Ce este air flow-ul dentar?

 

Air Flow-ul dentar este de obicei realizat prin intermediul unui instrument special care are un design conceput special pentru a curăța în profunzime cele mai greu accesibile locuri din cavitatea bucală. Resturile alimentare pot ajunge în locuri unde simplul periaj realizat acasă nu are efect de curățare. Se vor folosi particule de bicarbonat și apă fiind o procedură eficientă și indicată mai ales persoanelor care vor să aibă un aspect estetic îmbunătățit.

ÎnainteDupă

 

inainte igienizare si detartraj dentar dupa igienizare si detartraj dentar
marian sima doctor stomatolog

Medic specialist, Stomatologie generală

Dr. Marian Sima răspunde la întrebări

Cat costa detartrajul dentar

Detartrajul dentar face parte de obicei din procedura mai complexă de igienizare. De cele mai multe ori când ne întrebăm cat costa, vom afla că prețul este situat undeva între 200-400 RON în funcție de tehnologia utilizată și de gradul de afectare al dinților. Cu cât se muncește mai mult, cu atât prețul va fi mai mare.

 

Pret detartraj dentar

Detartrajul dentar are în general un pret situat între 200-400 RON și poate fi plătit cu numerar, cardul sau chiar în rate. Cele mai multe clinici stomatologice oferă oportunitatea de a plăti în 6 sau 12 rate.

 

Cat dureaza detartrajul dentar profesional

În funcție de depozitul de tartru și prezența petelor pe dinții pacientului, detartrajul dentar profesional poate dura între 30 minute și o oră jumătate.

 

Cat de des se recomanda efectuarea detartrajului dentar?

Detartrajul dentar este recomandat de două ori pe an în funcție de necesități. Unii pacienți au nevoie de igienizare mai des pe când alții au nevoie mai rar. Totul depinde de ritmul în care tartrul se depune pe dantură.

 

Dintii devin mai sensibili dupa detartrajul dentar?

Dinții nu devin mai sensibili după detartrajul dentar. Această idee este una preconcepută și de obicei ține pacienții departe de cabinetul medicului dentist.

Informatii generale

Te poți programa acum la una din cele 3 locații

După trimiterea formularului veți fi contactat de echipa Dentaplus pentru a va confirma ziua și ora programării.

    Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.

    andrei constantinovici doctor stomatolog

    Modalități de plată

    plata in rate cu cardul la stomatologie

    DentAplan 6/ DentAplan 12 – plata în 6-12 rate lunare egale, fără dobândă

    Prin parteneriatele cu Banca Transilvania, Credit Eurpoe Bank şi ING, DentAplus oferă posibilitatea achitării planurilor de tratament în 6 respectiv 12 rate egale, fără dobândă.  Instrumentele ce intermediază această ofertă  sunt cardurile Star BT, Card AVANTAJ restectiv ING CREDIT CARD. Pentru mai multe informații

    Ce spun clienții noștri