DETARTRAJ DENTAR

Igienizare dentară

Home » Servicii » Detartraj dentar

Ce este detartrajul?

Prin detartraj se ințelege procedura prin care medicul dentist îndepartează depozitele de tartru de pe suprafețele dentare. Este un procedeu nedureros, obligatoriu pentru menținerea sanătății orale.

Când am nevoie de detartraj dentar?

În medie, se recomandă efectuarea unui detartraj o dată la 6 luni. Ritmul de depunere al tartrului este, însă, destul de variabil de la individ la individ. Astfel pot exista peroane care au nevoie de detartraj mai des. O evaluare realizată de medicul dentist ajută la stabilirea periodicităţii corecte pentru detartraj.

Este un procedeu nedureros, obligatoriu pentru menţinerea sănătăţii orale.

Detatrajul efectuat corect este o procedura neinvazivă şi nu afectează în niciun fel structura dentară.

Detartrajul poate preveni apariția complicațiilor stomatologice greu de suportat de pacient.

detartraj dentar dentaplus

Etapele pentru realizarea unui detartraj dentar

Medicul dentist ar trebui să își cheme pacienții la detartraj în medie de două ori pe an.  Există însă și cazuri în care frecvența trebuie mărită sau redusă.

În linii mari, pentru detartraj se utilizează un aparat pe bază de ultrasunete care dislocă depozitele de tartru și elibereză suprafețele dentare de sub depunerile nocive. Un jet continuu de apă însoțește aparatul de detartraj pentru a preveni supraîncălzirea și lezarea structurilor sănătoase.

La Dentaplus asociem detartrajul și cu o serie de alte proceduri în cadrul intervenției numite igienizare dentară. Astfel, pe langa detartraj, efectuăm airflow pentru a îndepărta placa bacteriană și petele de pe suprafețele greu accesibile aparatului de detartraj clasic, realizăm o lustruire și o periere a suprafețelor dentare și aplicăm pe final substanțe care să protejeze dinții și gingiile de agresori bacterieni.

Uneori detartrajul clasic cu ultrasunete nu este suficient și atunci suplimentăm procedura prin chiuretarea manuală a depozitelor inaccesibile de tartru.

Venirea pacienților la detartraj este o ocazie foarte bună pentru a realiza și un control stomatologic periodic și pentru a evalua factori ce trebuie ținuți veșnic sub observație precum activitatea carioasă, eficiența igienizării pacientului la domiciliu sau adâncimea șanțurilor și a pungilor parodontale – markeri importanți în screeningul bolii parodontale.

Importanța detartrajului nu trebuie subevaluată. Profilaxia făcută la timp și corect (o ședință de igienizare nu ar trebui să dureze niciodată mai puțin de 30-40 de minute) poate preveni apariția complicațiilor stomatologice greu de suportat de pacient.

ÎnainteDupă

inainte igienizare si detartraj dentardupa igienizare si detartraj dentar

Te poți programa acum la una din cele 2 locații

După trimiterea formularului veți fi contactat de echipa Dentaplus pentru a va confirma ziua și ora programării.

Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.

andrei constantinovici doctor stomatolog

Modalități de plată

plata in rate cu cardul la stomatologie

DentAplan 6/ DentAplan 12 – plata în 6-12 rate lunare egale, fără dobândă

Prin parteneriatele cu Banca Transilvania, Credit Eurpoe Bank şi ING, DentAplus oferă posibilitatea achitării planurilor de tratament în 6 respectiv 12 rate egale, fără dobândă.  Instrumentele ce intermediază această ofertă  sunt cardurile Star BT, Card AVANTAJ restectiv ING CREDIT CARD. Pentru mai multe informații

Ce spun clienții noștri

marian sima doctor stomatolog

Medic specialist, Stomatologie generală

Dr. Marian Sima răspunde la întrebări

Când am nevoie de detartraj dentar? 
În medie, se recomandă efectuarea unui detartraj o dată la 6 luni. Ritmul de depunere al tartrului este, însă, destul de variabil de la individ la individ. Astfel pot există peroane care au nevoie de detartraj mai des. O evaluare realizată de medicul dentist ajută la stabilirea periodicităţii corecte pentru detartraj.

Cum se realizează un detartraj dentar corect?
Deşi este probabil cea mai frecvenţa realizată proceduta stomatologică, un detartaj nu trebuie privit superficial. Este o procedura care trebuie realizată cu atenţie, folosindu-se atât instrumentar manual special cât şi un aparat de detartaj cu ultrasunete. În mod ideal, detartrajul trebuie să se asocieze cu tratamente de airflow, periaj profesional şi flurizare, într-un pachet complet de igienizare orală.

Un detartraj doare?
Realizarea unui detartraj nu este o procedura dureroasă. Dacă medicul dentist identifica eventuale zone sensibile ale dinţilor, intensitatea aparatului de detartraj va fi modificată corespunzător pentru a nu produce durere.

Dacă îmi fac detartraj, îmi stric dinţii?
Din contră! Detatrajul efectuat corect este o procedura neinvazivă şi nu afectează în niciun fel structura dentară. Evitarea detartrajului pe de altă parte va favoriza acumularea unor populaţii bacteriene la nivel dentar şi gingival, ceea ce va duce la apariţia de carii şi probleme parodontale.