Dinti ficși în 24 de ore: Implant dentar fix rapid (fast)

Home » Servicii » Dinti ficși în 24 de ore: Implant dentar fix rapid (fast)

Implantologia a reprezentat punctul de plecare către stomatologia modernă; implantul dentar a fost un prim salt important în stomatologie, iar astfel absența unui dinte poate fi rezolvată printr-un implant dentar unitar și o restaurare separată, independentă de dinții vecini; din acest motiv, șlefuirea dinților sănătoși nu mai e necesară. Evoluția continuă a industriei și modernizarea aparaturilor a dus la apariția conceptului de implant imediat – posibilitatea de a aplica o coroană pe un implant imediat după inserarea sa.

Când avem de-a face cu pacienți cu edentație totală – care și-au pierdut toți dinții – aceștia pot beneficia de lucrări dentare fixe, all on four sau all on six, adică sprijinite pe minimum 4, respectiv 6 implanturi. Mai mult de atât, rapiditatea execuției a crescut exponențial. În doar 24 de ore, pacientul poate avea dinți ficși perfecți. Acesta primește (eventuala) extracție a dinților irecuperabili, aplicarea implantului, o primă proteză provizorie fixă.

Ce este sistemul de implant dentar fix și rapid (fast)?

Conceptul de dinți ficși într-o zi reprezinta sisteme de implanturi moderne, care permite ca pacientul să se bucure de o dantură fixă (spre deosebire de proteză) într-un interval de timp foarte scurt. Dantura completa într-o zi permite folosirea a 4 implanturi la mandibulă și 6 la maxilar, față de soluțiile clasice, unde erau necesare între 8 și 10 implanturi pe fiecare arcadă. În mai puțin de o zi, pacientul primește dinți ficși perfect funcționali, cu care pot mânca, râde, vorbi fără niciun disconfort.

Implanturile care oferă dantură fixă în 24h sunt un tratament revoluționar pentru pacienții care trebuie să își refacă întreaga dantură, iar cel mai mare avantaj îl constituie protezarea imediată.

La sfârșitul tratamentului de o zi, pacientul pleacă acasă cu implanturi și lucrare protetică fixă, prin procedura cunoscută drept „dinți într-o zi”.

Cine este pacientul ideal pentru dantură completă în 24h?

Cum știi că implantul dentar fast cu dinți ficși este soluția potrivită pentru tine?

Pacientul ideal pentru tratamentul de acest tip  este:

  • pacientul care are edentație totală, adică nu mai are niciun dinte pe arcadă;
  • pacientul care a pierdut marea majoritate a dinților;
  • pacientul care riscă să își piardă în întregime dinții din cauza unor afecțiuni precum parodontoza;
  • pacientului care are proteză dentară și nu se simte confortabil cu aceasta;

Cand ai nevoie de implant dentar rapid?

Tratamentul cu implant dentar rapid este o procedură minim invazivă și nedureroasă, iar intervenția se realizează cu anestezie locală. Stomatologia modernă permite executarea unei intervenții simple, eficiente și rapide. Medicul specialist va stabili dacă implantul dentar rapid cu dinți ficși este soluția optimă pentru tine, dar ca să știi la ce să te aștepți când ajungi în cabinet, iată care sunt situațiile în care ai nevoie de acest tratament:

  • îți dorești implant și lucrare fixă imediată;
  • ești edentat total;
  • porți proteză mobilă;
  • dinții tăi sunt sever afectați de carii complexe.
etape fast fixed

Implantul dentar fast (dinți ficși într-o zi): argumente PRO și CONTRA

Care sunt avantajele implantului dentar intr-o zi?

  • o tehnică a implantologiei moderne, dezvoltată de producători premium din industria stomatologică;
  • dispar vizitele dese la stomatolog, pentru că tratamentul se desfășoară printr-o singură intervenție;
  • indiferent de starea orală a pacientului, tratamentul este minim invaziv, nedureros, lipsit de orice disconfort;
  • dispar cele 8 – 10 implanturi necesare pe fiecare arcadă;
  • intervenția presupune inserarea a 6 implanturi la maxilar și 4 la mandibulă;
  • estetică îmbunătățită, deoarece dinții ficși obținuți prin acest sistem sunt aproape identici cu dantura naturală;
  • masticația poate fi efectuată imediat după intervenție, în 3 ore;
  • nu mai există neplăcerile și disconfortul cauzat de proteza mobilă, care nu garantează eficiență masticatorie și menține senzația de corp străin în cavitatea bucală.

Exista dezavantaje in cazul implanturilor în 24h?

Un dezavantaj al acestei intervenții e reprezentat de faptul că nu poate fi realizat în orice cabinet și de orice specialist; e necesară o echipă de chirurgi competenți, pentru că tehnica este fundamental diferită față de implantologia clasică.

Alte dezavantaje pot fi:

  • cost financiar mare, dar care poate fi achitat în rate; iar pentru că garantează sănătatea și estetica deosebită a danturii, poate fi considerat mai degrabă o investiție decât o cheltuială;
  • procesul de vindecare durează între 4 și 6 luni și nu poate fi accelerat.

Studiu de caz

ÎnainteDupă

 

proteze dentare inainte

De cate tipuri este implantul dentar rapid?

Companii precum Megagen, Bredent, Nobel, Straumann au consolidat sisteme de implanturi dentare moderne, care garantează succes atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Tratamentele all on 4 și all on 6 de la Megagen promit soluții pentru cazurile stomatologice grave, în care pacienții își pierd dinții în totalitate; mai mult decât o soluție eficientă, implantul dentar Megagen este o soluție extrem de rapidă, pentru că o singură vizită în cabinetul specialistului rezolvă întreaga dantură.

Dinți ficși rapid pe 6 implanturi (maxilar superior) 

Sistemul pe 6 implanturi, e sistemul dedicat maxilarului superior; dintre cele 6 implanturi utilizate, 2 sunt atașate oblic, pentru a garanta susținerea eficientă a forței masticatorii, dar și a dinților laterali. Celelalte 4 implanturi sunt inserate vertical, poziție care garantează confortul pacientului.

Dinți ficși în 24h pe 4 implanturi (maxilar inferior)

Adresat maxilarului inferior, sistemul pe 4 implanturi se folosește de cele mai bune porțiuni ale osului, unde se atașează 4 implanturi. Din cele 4 implanturi, 2 sunt mai lungi și oblice (garantează susținerea), iar celelalte două sunt verticale (garantează confort maxim pentru pacient, în cel mai scurt timp posibil – mai puțin de 12 ore).

Cat costa să ai dinți ficși în 24 de ore? Preț implanturi rapide:

Implantul dentar rapid garantează o dantură fixă impecabilă într-un timp record, iar planul financiar diferă de tehnica utilizată și pregătirea specialistului. Cu toate acestea, recomandăm să alegeți specialiști desăvârșiți și să găsiți un raport calitate-preț potrivit atât nevoilor, cât și bugetului avut la dispoziție. Ne dorim să conturăm danturi perfecte, fără un efort financiar deosebit de mare, motiv pentru care avem la dispoziție planuri financiare prin care implanturile dentare pot fi achitate în rate. În acest moment, prețurile pentru un sistem de implanturi fast cu dinți ficși pentru maxilar pornesc de la 18.000 lei, iar pentru mandibulă  de la 15.000 lei.

 

Aceste prețuri includ mai mult decât implanturile efective; în costul final intră chiuretarea focarelor de infecție, pregătirea zonei pentru atașarea implantului, intervenția propriu-zisă, implantul inserat în os, lucrarea fixă provizorie și prima ședință de la intervenție, cea în care se scot firele.

 

Departe de a fi o cheltuială, un astfel de implant e o investiție în sănătatea și starea ta de bine. Obții o dantură perfect funcțională și de o estetică deosebită, și îți recapeți nu doar masticația corectă, ci și încrederea în tine și confortul psihic. Cu toate acestea, când vine vorba despre cât costă un implant dentar, terapia cu implanturi rapide în 24h ajunge mult mai avantajoasă decât varianta clasică, deoarece sunt evitate intervențiile complexe: augumentări osoase, grefe de os, sinus lift etc.

RAPID FIX – IMPLANTURI SI DINTI FICSI IN 24 ORE PREȚ
RAPIDFIX 4 Megagen Anyridge( include 4 implanturi si 4 bonturi MUA) 18360 lei
RAPIDFIX 6 Megagen Anyridge( include 6 implanturi si 6 bonturi MUA) 22540 lei
Proteza provizorie RAPIDFIX 3510 lei
Proteza definitiva RAPIDFIX metalo-ceramica 12360 lei
Proteza definitiva RAPIDFIX zirconiu 20000 lei

Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar într-o zi?

Tratamentul cu implant dentar pentru dinți într-o zi este unul de ultimă generație, care îți promite dinți ficși în cel mai scurt timp posibil – adică în mai puțin de 12 ore. O intervenție minim invazivă și complet nedureroasă, după vizita în cabinetul medicului specialist nu va trebui să te îngrijorezi cu privire la intervenții viitoare, tratamentul începând și terminându-se într-o singură ședință. În varianta clasică de implant, adăugarea unei punți dentare poate fi realizată în aproximativ 4 luni; cu sistemul de dantură fixă prin implanturi fast (rapide), ai o dantură nouă și impecabilă în câteva ore. Iată care sunt etapele prin care vei trece pentru a ajunge la restaurarea orală completă:

Consultatia initiala si planul de tratament

Medicul implantolog va analiza cavitatea bucală, după care îți va recomanda o serie de radiografii panoramice, analize de sânge, tomograf dentar. După interpretarea acestor investigații, se stabilește planul de tratament, în care specialistul va decide dacă osul are suprafața necesară sistemului. Tot în această etapă sunt discutate planurile financiare și posibilitățile de plată.

Analize necesare si CT

Analizele tipice necesare unui implant se aplica si in cazul implanturilor dentare într-o zi:

  • timp de sângerare, timp de coagulare;
  • hemoleucogramă;
  • glicemie;
  • colesterol;
  • uree;
  • calcemie;
  • transaminaze.

 

Pe lângă acestea, foarte importantă este realizarea unei analize de tip computer tomograf (CT), o investigație tridimensională a volumului osos cu ajutorul căreia medicul implantolog investighează dimensiunea pe înălțime și pe lățime a osului în care urmează să se insereze implantul.

 

De asemenea pot fi observate formațiunile anatomice din vecinătate pe care medicul implantolog trebuie să le evite și anume nervul alveolar și gaura mentoniera la mandibulă precum și sinusul la maxilar.

 

Analiza osului

Pentru a asigura stabilitatea pe termen lung a implantului, este necesară adaptarea tehnicii chirurgicale la densitatea osului. Osul mandibular are o duritate mai mare, în special în zona anterioară iar cel de la maxilar este un os spongios cu duritate mai mică. În analiză CT se poate observa densitatea osului în cifre (unități Hounsfield) dar și prin intermediul culorilor. Dacă osul este moale medicul chirurg va folosi freze mai mici decât diametrul implantului pentru a obține o bună stabilitate primară (după înserare).

Dacă osul este dur diametrul ultimei freze folosite pentru crearea neoalveolei (canalul în care va fi inserat implantul) este similar cu diametrul implantului. În lipsa analizei CT nu se poate face o planificare a intervenției. Medicul poate începe intervenția și poate constata că în acea zona nu există destul os pe înălțime sau pe lățimea crestei sau că osul este semnificativ mai redus decât pe radiografia panoramică

 

Analiza formațiunilor anatomice învecinate

La mandibulă se evidențiază pe CT gaura mentoniera prin care nervul iese în zona premolarilor (între rădăcinile premolarilor 1 și 2) și canalul mandibular prin care nervul traversează corpul mandibulei. CT-ul este singură analiză care evidențiază poziția nervului mandibular. Necunoașterea poziției nervului mandibular conduce la perforarea canalului mandibular prin care nervul trece și la lezarea nervului, care poate avea ca efect pierderea temporară sau permanentă a sensibilității în zona respectivă.

Amprentarea

Amprentarea se realizeaza la Dentaplus cu ajutorul scannerului, este complet digitalizată și foarte comodă față de amprentarea clasică.

Scanarea intraorală reprezintă cea mai inovatoare tehnică, la ora actuală, de amprentare dentară, deoarece asigură tratamente cu un grad de eficiență și predictibilitate considerabil ridicată, comparativ cu amprentarea clasică. Iar amprentarea precisă va oferi, întotdeauna, o lucrare precisă, ceea ce duce la realizarea unui tratament de calitate.

Scanarea intraorală reprezintă amprentarea digitală a arcadelor dentare, cu ajutorul unui scanner intraoral, realizând 3000 de fotografii tridimensionale pe secundă, fiind, astfel, o tehnică rapidă și cu o exactitate foarte mare.

Diferența dintre amprentarea clasică și scanarea intraorală

Trăim în era digitală, în care lucrurile evoluează de la o zi la alta cu o rapiditate foarte mare, iar acest lucru se observă și stomatologia modernă de astăzi, care înglobează noile tehnologii, pentru a asigura tratamente la standarde de calitate foarte înalte.

Amprenta clasică presupunea ca datele să se înregistreze cu portamprente sau linguri, așa cum le cunosc unii pacienți, și a anumitor tipuri de amprentare.

Spre deosebire de această metodă, scanarea intraorală asigură un grad de precizie ridicat, ceea ce-i permite medicului specialist să observe și cele mai mici imperfecțiuni ale unei lucrări, astfel încât rezultatul final să fie unul cu adevărat spectaculos.

Această tehnologie oferă posibilitatea confecționării unor lucrări protetice de calitate superioară.

 

Interventia de inserare a implanturilor

Are loc intervenția chirurgicală minim invazivă, nedureroasă (se realizează sub anestezie) pentru inserarea implanturilor propriu-zise; tot în această etapă este realizată și atașată lucrarea dentară fixă provizorie. Procedura durează între 2 și 3 ore.

 

Refacerea arcadelor (Osteointerarea)

Refacerea arcadelor – osteointegrarea – este etapa cea mai lungă de tratament, durând de la 4 și până la 6 luni; astfel, se creează corp comun între implant și țesutul osos, deoarece organismul depune os pe suprafața implantului rapid.

 

Finalizarea tratamentului si montarea implantului definitiv

După ce este scoasă lucrarea provizorie, are loc montarea implantului definitiv; după amprentare, în laborator are loc confecționarea lucrării definitive; ea se comportă la fel ca orice altă lucrare fixă, garantând estetică superioară și funcționalitate completă, fără niciun fel de restricții.

Cat dureaza, mai exact, sa am dinti ficsi definitivi?

Deși tratamentul se realizează într-o singură zi, lucrarea finală de după cele 12 ore este una provizorie. După 6 luni, integrarea osoasă a implanturilor va fi completă, iar proteza provizorie se va înlocui cu una definitivă, de lungă durată, realizată din materiale de calitate superioară, cum ar fi ceramica.

Interventia de inserare a implanturilor

Are loc intervenția chirurgicală minim invazivă, nedureroasă (se realizează sub anestezie) pentru inserarea implanturilor propriu-zise; tot în această etapă este realizată și atașată lucrarea dentară fixă provizorie. Procedura durează între 2 și 3 ore.

Refacerea arcadelor (Osteointerarea)

Refacerea arcadelor – osteointegrarea – este etapa cea mai lungă de tratament, durând de la 4 și până la 6 luni; astfel, se creează corp comun între implant și țesutul osos, deoarece organismul depune os pe suprafața implantului fast & fixed.

Finalizarea tratamentului si montarea implantului definitiv

După ce este scoasă lucrarea provizorie, are loc montarea implantului definitiv; după amprentare, în laborator are loc confecționarea lucrării definitive; ea se comportă la fel ca orice altă lucrare fixă, garantând estetică superioară și funcționalitate completă, fără niciun fel de restricții.

Ce faci dupa ce iti pui implanturile rapide și ai dantura fixă completă din nou?

Pentru ca lucrarea provizorie să rămână la calitatea inițială, trebuie ca în primele ore de la intervenție să consumi în mare parte lichide sau alimente moi, iar pe întreaga durată a tratamentului (perioada de fuziune), e indicat să eviți alimentele foarte tari. Lucrările aplicate peste implanturi trebuie menținute într-o stare de igienizare impecabilă, iar fumatul trebuie, la rândul său, evitat, întrucât afectează vindecarea postoperatorie.

Ce ai voie sa mananci dupa tratamentul cu implant dentar rapid într-o zi?

În primele ore de la aplicarea lucrării provizorii, e indicat să consumi alimente moi; după aceea, pot fi reluate obiceiurile alimentare obișnuite, dar ideal ar fi ca alimentele tari să fie evitate, pentru a nu aplica presiune asupra danturii.

Poți fuma după montarea implanturilor și a danturii fixe rapide?

E recomandată evitarea fumatului, deoarece nicotina afectează vindecarea de după operație; mai mult de atât, fumatul are efect negativ și în ceea ce privește osteointegrarea, transformând integrarea osoasă într-un proces mult mai îndelungat.

Trebuie sa iei tratament dupa montarea implanturilor?

Nu e necesar niciun fel de tratament după montarea implanturilor rapide în 24h, fiind un proces rapid, modern și o soluție inovativă pentru pacienții care vor o dantură fixă într-o singură zi, fără vizite la stomatolog în fiecare lună sau un tratament separat.

Igiena orala dupa inserarea implanturilor rapide

Igiena orală după implanturile rapide este absolut necesară, iar igienizarea profesională o dată la câteva luni – obligatorie. În cadrul igienizării la domiciliu, periajul dentar trebuie să fie efectuat corect, iar pe lângă apa de gură, în rutina ta trebuie să existe un duș bucal, care va îndepărta resturile alimentare din zonele inaccesibile de sub lucrare.

Dr. Andrei Constantinovici răspunde la întrebări

andrei constantinovici doctor dentist

Medic specialist Protetică dentară, Estetică dentară, Implantologie, Doctor în șțiinte medicale

Exista limita de varsta pentru implantul dentar intr-o zi?

Unul dintre avantajele implantului dentar rapid este faptul că nu dispune de limită de vârstă. Acesta poate fi aplicat oricărui pacient care are probleme semnificative cu dantura, fie că vorbim de lipsa dinților, proteze dentare, dentiție defectuoasă.

Este necesara anestezia pentru dinții ficși într-o zi?

Intervenția pentru dantura fixă într-o zi se realizează sub anestezie locală (sau intravenoasă), pentru ca pacientul să nu simtă niciun disconfort; de asemenea, nici după intervenție nu apar senzații dureroase.

Tratamentul pentru dinți într-o zi este dureros?

Tratamentul cu implant dentar rapid și dinți ficși este o procedură minim invazivă și complet nedureroasă, deoarece se realizează sub anestezie locală. Nu se resimte durere nici la câteva zile după efectuarea tratamentului, fiind deci o intervenție complet confortabilă.

Cate implanturi de tip fix și rapid (fast) imi pot face?

În medie, sunt necesare 10 implanturi dentare în toată cavitatea orală; chiar dacă există situații în care se pun pe partea de jos (mandibulă) 6 implanturi, de cele mai multe ori există spațiu doar pentru 4. Astfel, sunt inserate 6 implanturi sus (pe maxilar) și 4 implanturi jos, pe mandibulă.

Te poți programa acum la una din cele 3 locații

După trimiterea formularului veți fi contactat de echipa Dentaplus pentru a vă confirma ziua și ora programării.

    Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.

    andrei constantinovici doctor stomatolog

    Ce spun clienții noștri

    Modalități de plată

    plata in rate cu cardul la stomatologie

    DentAplan 6/ DentAplan 12 – plata în 6-12 rate lunare egale, fără dobândă

    Prin parteneriatele cu Banca Transilvania, Credit Eurpoe Bank şi ING, DentAplus oferă posibilitatea achitării planurilor de tratament în 6 respectiv 12 rate egale, fără dobândă.  Instrumentele ce intermediază această ofertă  sunt cardurile Star BT, Card AVANTAJ restectiv ING CREDIT CARD. Pentru mai multe informații