FAȚETE DENTARE

#HollywoodSmile

Home » Servicii » Fațete dentare

Ce sunt fațetele dentare?

Faţetele dentare sunt restaurări protetice extrem de fine prin care se pot corectă diverse defecte dentare fără a compromite sănătatea dintelui. Sunt restaurări de mare precizie, care necesită o adaptare foarte bună la structura dentară restantă. De aceea, este recomandat că medicii să folosească pentru verificarea lor sisteme optice adjunvante de mărire (lupe speciale sau microscop).

Când am nevoie de fațete dentare?

Avantajul major al faţetelor dentare este că putem obţine un aspect hollywoodian al zâmbetului, atunci când la nivelul dinţilor există pete accentuate de culoare (care nu dispar prin tratamente de albire), carii multipe, obturaţii vechi, spaţieri inestetice, etc. Pacienţii pot apela la faţete dentare şi în cazurile de fracturi coronare (de ex. după un accident).

fatete dentare

Etapele pentru realizarea unor fațete dentare

  1. Dacă e vorba de dinţi cariaţi, aceştia trebuie curăţaţi de orice urmă de ţesut carios şi trebuie pregătiţi de medicul dentist astfel încât să poată primi faţete dentare.
  2. E necesară realizarea unei amprente pentru laborator. Se vor realiza faţete provizorii.
  3. În următoarele şedinţe se realizează probe pentru a valida ceea ce tehnicianul dentar a realizat, se stabileşte o culoare pe care o vor avea faţetele dentare şi, când totul este perfect, se fixează prin cimentare.

În funcţie de materialul din care sunt făcute – zirconiu, porţelan sau ceramică, preţul poate să varieze.

Studiu de caz

ÎnainteDupă

Te poți programa acum la una din cele 2 locații

După trimiterea formularului veți fi contactat de echipa Dentaplus pentru a vă confirma ziua și ora programării.

Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.

andrei constantinovici doctor stomatolog

Ce spun clienții noștri

andrei constantinovici doctor dentist

Medic specialist Protetică dentară, Estetică dentară, Implantologie, Doctor în șțiinte medicale

Dr. Andrei Constantinovici răspunde la întrebări

Cât de rezistente sunt?
Răspuns: Materialele utilizate în prezent pentru realizarea de faţete dentare sunt materiale ceramice, biocompatibile şi extrem de rezistente. Recomandăm realizarea faţetelor din ceramică E-max (Ivoclar) – care , împreună cu cimenturile adezive folosite duc la obţinerea unui tot unitar: dinte-ciment-faţetă cu rezistenţă foarte apropiată de dintele natural sănătos.

 

Dacă îmi pun faţete dentare îmi stric dinţii?
Răspuns: Tratamentul prin faţete dentare este considerat unul minim invaziv. Într-adevăr, în funcţie de defectul care se doreşte a fi corectat, medicul trebuie să şlefuiască foarte puţin din structura dintelui. Dimensiunea intervenţiei este însă una extrem de redusă, de grosime controlată. Aplicarea de faţete dentare nu necesită devitalizarea dintelui (= scoaterea nervului) şi nu scade rezistenţa dintelui.

 

Faţete dentare sau coroane?
Răspuns: Reamintim că tratamentul prin faţete dentare este mai puţin invaziv decât cel prin coroane dentare, reuşindu-se să se conserve mai multă substanţă dentară naturală. Prin urmare, specialistii DentAplus recomandă realizarea de faţete ori de câte ori este vorba de a corectă defecte estetice sau de structura mici până la moderate.

Când însă defectul care trebuie restaurat este unul de dimensiuni foarte mari sau dintele care trebuie refăcut şi-a pierdut vitalitatea, atunci se preferă realizarea unor coroane care vor prezenţa o rezistenţă superioară.