IMPLANT DENTAR

Suportul pentru restaurarea protetică

Home » Servicii » Implant Dentar

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este practic o rădăcina artificială

realizată din diverse materiale (titan, zirconiu, etc.).

Implantul dentar va servi ca suport pentru o restaurare protetică

(coroană, proteză etc) ce va înlocui dintele/dinţii lipsă.

Când am nevoie de implant dentar?

Atunci când pierdem unul sau mai mulţi dinţi, un implant dentar este cea mai indicată soluţie de tratament. Avantajul major al unui implant dentar faţă de alte soluţii de restaurare este faptul că prin implant nu se atinge nici un alt dinte, cum se întâmplă de exemplu în cazul punţilor dentare.

Implantul dentar are numeroase avantaje; în comparație cu o punte dentară nu necesită șlefuirea dinților vecini.

În comparație cu o proteză clasică, lucrările pe implanturi dentare vor avea o stabilitate superioară iar pacienții nu vor necesita utilizarea de adeziv.

Există studii clinice care arată o rată de supravieţuire a unui implant dentar de până la 25 de ani.

implant dentar

Etapele pentru realizarea unui implant dentar

  1. Etapa de pregătire este una extrem de importantă. Ea implică o consultaţie complexă şi o serie de analize suplimentare (radiografii, analize de laborator etc.) ce vor servii medicului pentru a cunoaşte mai bine fiecare pacient şi a realiza procedura în condiţii optime.
  2. Etapa chirugicală reprezintă etapă propriu-zisă de înserare a unui implant dentar. Intervenţia chirurgicală se realizează sub anestezie, totul întâmplându-se fără durere.
  3. Etapa protetică – se realizează fie imediat, fie la diferite intervale de timp după etapă chirugicală şi constă în aplicarea unor coroane sau a unor proteze peste implanturi, redându-se astfel estetică şi funcţionalitatea zâmbetului pacientului.

Ai auzit de implantul dentar Megagen?

Studiu de caz

ÎnainteDupă

Te poți programa acum la una din cele 2 locații

După trimiterea formularului veți fi contactat de echipa Dentaplus pentru a vă confirma ziua și ora programării.

Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.

andrei constantinovici doctor stomatolog

Ce spun clienții noștri

andrei constantinovici doctor dentist

Medic specialist Protetică dentară, Estetică dentară, Implantologie, Doctor în științe medicale

Dr. Andrei Constantinovici răspunde la întrebări

O să mă doară?
Ţinând cont de anestezia efectuată şi de medicaţia postoperatorie, un implant dentar este o intervenţie nedureroasă. Cu toate astea, fiecare organism reacţionează diferit. Astfel unii pacienţi pot acuza un uşor discomfort care cedează la 1-2 zile după intervenţie.

Cât durează inserarea unui implant dentar?
O procedura simplă de înserare a unui implant dentar durează în medie o oră. De la caz la caz pot apărea, însă, variaţii.

Cum se îngrijeşte implantul dentar?
Igiena este un element cheie când vine vorba de longevitatea unui implant dentar. Pe lângă periajul clasic şi utilizarea apei de gură, specialiştii DentAplus în implanturi dentare recomandă utilizarea cotidiană a unui irigator oral (duș bucal).

Cât rezistă un implant dentar?
Există studii clinice care arată o rată de supravieţuire a unui implant dentar de până la 25 de ani. Ca şi în cazul dentitiei naturale, menţinerea unei igiene corecte şi controalele dentare frecvente cresc durata de viaţă a implantului.

Care sunt avantajele faţă de protezele dentare?
Implantul dentar are numeroase avantaje. În comparaţie cu o punte dentară, nu necesită şlefuirea dinţilor vecini. În comparaţie cu o proteză clasică, lucrările pe implanturi dentare vor avea o stabilitate superioară iar pacienţii nu vor necesită utilizarea adeziv.