DINTE SĂNĂTOS

Parodontoza dinte sanatos

PARODONTOZĂ

dinte parodontoza

Home » Servicii » Parodontoza

Ce este paradontoza?

Paradontoza este termenul popular folosit pentru o plajă vastă de afecțiuni parodontale. Problemele parodontale cuprind afecțiuni ale gingiei și ale osului din jurul dinților. Ele pot apărea la orice vârstă și au grade variate de gravitate.

Cum îmi dau seama că am paradontoză?

O consultație la medicul dentist vă poate confirma prezența sau absența problemelor parodontale. Sângerarea gingivală este unul din primele semne ale problemelor parodontale și ar trebui să îndrepte pacientul spre medicul dentist. Alte semne pot fi retracțiile gingivale sau inflamațiile.

Parodontoza tratament stomatologic cu laser

Care sunt soluțiile terapeutice în paradontoză?

Tratamentele parodontale sunt foarte variate, în funcție de gravitatea afecțiunii. Formele incipiente de boală se pot controla prin igienizări corespunzătoare și aplicații locale de antibiotice specifice. Formele complicate necesită de multe ori intervenții chirurgicale care vizează îndepărtarea țesuturilor distruse de boala parodontală și uneori adiția de biomateriale în locul țesuturilor pierdute (os artificial, membrane de colagen etc).

Te poți programa acum la una din cele 2 locații

După trimiterea formularului veți fi contactat de echipa DENTAPLUS pentru a vă confirma ziua și ora programării.

Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.

andrei constantinovici doctor stomatolog

Ce spun clienții noștri

andreea wagner despre coroana dentara

Medic dentist specialist protetică dentară, estetică dentară, parodontologie

Dr. Andreea Wagner răspunde la întrebări

Ce pot face pentru a preveni paradontoza?
Cauza principală a afecțiunilor parodontale o reprezintă flora bacteriană patogenă de la nivelul cavității orale. Prin urmare, o igienă corespunzatoare alături de vizite frecvente la dentist pentru igienizări profesionale (în medie de două ori pe an) ajută la prevenirea parodontopatiei.

Există produse speciale de îngrijire care se folosesc în caz de paradontoză?
Medicul dentist recomandă pacienților utilizarea unor produse de igienizare speciale de fiecare dată când sunt diagnosticate afecțiuni parodontale. Aceste produse conțin substanțe active din punct de vedere medical, antiseptice care contribuie la diminuarea florei bacteriene patogene. Uneori aceste produse sunt destul de concentrate și nu se găsesc în farmacii, ci doar în clinici specializate sau în magazine specializate pe produse de igiena orală. Întrebați-vă medicul dentist ce produs de igienizare se potrivește cel mai bine pentru dumneavoastră.