Sfaturi pentru ingrijirea dintilor

Sfaturi pentru ingrijirea dintilor

Se spune adesea ca starea dintilor reflectă starea dumneavoastra de sanatate. Prin urmare, este imperativ sa va ingrijiti foarte bine dintii. Multi oameni presupun ca este suficienti sa sa spele pe dinti de doua ori pe zi pentru a mentine o sanatate dentarea buna. Desi nu este total gresit, trebuie sa faceti mai multe. Ingrijirea dentara corespunzatoare merge dincolo de simpla periere. Iata ce trebuie sa faceti pentru a avea dinti cat mai sanatosi:

1. Periaj

Nu este suficient doar sa va periati dantura de doua ori pe zi, dar acest lucru are cea mai mare contributie la sanatatea dintilor. Cel mai bine este sa va spalati pe dinti dimineata si seara inainte de culcare, iar timpul optim de periaj este de 3 minute.  Optati pentru o perie cu peri moi și folositi tehnica corecta pentru periaj – dentistul dvs va va arata cum. Nu apasati prea tare, altfel riscati deteriorarea gingiilor.

2. Utilizarea pastei de dinti cu fluor

Folositi o pasta de dinti care contine cantitatea recomandată de fluor. Fluorul este foarte important pentru dinti. Conținutul de fluor recomandat în pasta de dinți pentru adulți este de 1.300 – 1.500 ppm.

3. Folositi ata dentara

Folositi in mod regulat ata dentara (cel putin de trei ori pe saptamana) pentru a indeparta placa bacteriana si tartrul acumulat in spațiile intra-dentare. Folosirea atei dentare in mod regulat este o necesitate, deoarece periuta de dinti nu poate ajunge in anumite locuri din gura dvs.

 

4. Folositi  apa de gura

Desi apa de gura nu este o necesitate absolută, cu siguranță ajută la păstrarea starii bune a sanatatii dentare. Utilizați o apa de gura anti-bacteriana pentru a scapa de bacteriile care pot contribui la respiratia urat mirositoare. Folosind o apa de gura de doua ori pe zi, va puteti improspata respiratia.

5. Curatati-va limba.

Limba este un loc ideal pentru ca bacteriile sa prospere. Prin urmare, este necesar sa va curatati limba o data pe zi.

No Comments

Post A Comment