consumul de zahar o problema pentru dinti

Consumul de zahar – o problema pentru dinti

Organizatia Mondiala a Sanatatii a publicat  un proiect care prevede reducerea a aportului zilnic de zahar la 5% din totalul de calorii pe zi. Scopul fiind abordarea problemelor de sănătate publică, cum ar fi obezitatea și a cariilor dentare.

În ultimii ani a existat o crestere îngrijorătoare în ceea ce privește consumul de zaharuri „libere”.

Acestea sunt definite ca zaharuri ce sunt adăugate la produsele alimentare de către producători (cum ar fi glucoza, fructoza, zaharoza) și zaharuri care sunt prezente în mod natural în sucurile de fructe, concentrate de fructe, siropuri și miere.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) există o îngrijorare că consumul de zaharuri libere îi poate determina pe oameni să mănânce mai puține alimente care conțin „calorii nutritive adecvate” și de a crește aportul total de calorii zilnic.

În SUA consumul de băuturi cu zahăr este ridicat. Datele dintr-un sondaj national privind sanatatea si nutritia arată că 50% din populație consumă băuturi cu zahăr în fiecare zi, în timp ce 5% ar consuma cel putin 567 kcal de băuturi dulci în fiecare zi – echivalentul a patru cutii de cola.

OMS este, de asemenea, preocupată de modul în care consumul de zaharuri libere contribuie la prevalența bolilor dentare. Cifre recente arată că la nivel mondial, 60-90% din copiii de scoala și aproape 100% din adulți au carii dentare.

No Comments

Post A Comment