implant dentar dupa

Implantul dentar – Tot ce trebuie sa stii despre acesta

Iti lipsesc unul sau mai multi dinti? Atunci trebuie sa stii ca implanturile dentare sunt cea mai buna solutie pentru tine.

In mod clasic, un implant dentar este comparat cu o varianta artificiala a unei radacini dentare. Dupa ce implantul s-a integrat corespunzator in maxilare, el poate fi folosit ca suport pentru coroane sau proteze dentare de diferite tipuri.

Aplicarea unui implant dentar presupune realizarea unui mic orificiu in osul maxilar, in locul de unde lipseste un dinte sau o masea si ulterior, in acest orificiu, se insurubeaza implantul. Procedura este complet nedureroasa intrucat se realizeaza sub anestezie, de cele mai multe ori locala, insa pacientii mai tematori pot beneficia chiar si de sedare.

La un anumit timp dupa faza chirurgicala, implantul trebuie protezat – mai exact, implantul primeste coroana sau proteza ce va permite restaurarea tuturor functiilor dento-maxilare.

Frecvent suntem intrebati care sunt cele mai bune implanturi dentare. Din experienta noastra, indraznim sa spunem ca, intrucat pe piata exista peste 1700 de marci de implanturi dentare, este foarte greu sa indicam exact care este implantul cel mai bun. In realitate, atata timp cat un implant dentar respecta normele necesare autorizarii de catre organizatiile mondiale de sanatate, atunci acela este un implant dentar bun. Importanta cea mai mare in reusita unui implant dentar il reprezinta tehnica de implantare, diagnosticul corect pus, abordarea terapeutica aleasa si nu in ultimul rand, iscusinta medicului.

[twenty20 offset=”0.5″ img1=”17165″ img2=”17164″]

In ziua de astazi, tehnologia a patruns adanc in actul medical, in general si in stomatologie, in particular. Ne bucuram astazi de posibilitatea de a efectua implanturi dentare ghidate digital, computerizat. Ce inseamna acest lucru? Medicul efectueaza inainte de interventie un diagnostic complex, solicitand pacientului analize suplimentare de tipul computerului tomograf (CT) si a modelelor digitale. Cu ajutorul acestora, medicul dentist poate crea un plan de tratament digital si un ghid chirurgical care va permite un procedeu rapid de inserare a implantului, cu mult mai putine riscuri si o trauma postoperatorie minima. Pana nu demult aceasta tehnologie aproape ca dubla costurile procedurii de inserare a implanturilor dentare. Insa, in ziua de azi, diferenta de pret intre un implant inserat clasic si unul ghidat computerizat este nesemnificativa, tinand cont si de numeroasele avantaje pe care le prezinta.

Tot cu ajutorul tehnologiei digitale sunt posibile tratamente de tipul One Day Implant ce s-ar traduce printr-o porcedura extrem de non-invaziva, exacta si rapida prin care, in mai putin de o ora, pacientul primeste nu numai un implant, ci si o coroana dentara imediata.

Datorita faptului ca pacientii beneficiaza de anestezie de calitate ridicata, iar inserarea unui implant dentar este un procedeu minim invaziv, relativ usor suportabil de catre pacient, practic nu exista o limita pentru cate implanturi dentare se pot face o data. Un procedeu modern si popular in ultima vreme este cunoscut sub numele de “ Fast & Fixed ” prin care un pacient care soseste dimineata in cabinetul dentar fara niciun dinte , primeste in aceeasi zi un numar total de 10 implanturi ( distribuite de obicei astfel: 6 la maxilarul superior si 4 la maxilarul inferior), dar si un set de proteze dentare fixe, imediate, cu ajutorul carora pacientul poate vorbi, zambi si manca.

Esti interesat cat costa un implant dentar in clincile Dentaplus? Consulta aici lista noastra de preturi sau programeaza-te pentru o consultatie si un plan de tratament personalizat.

No Comments

Post A Comment