O tehnică germană inovatoare la clinica stomatologică Dentaplus

Cum vi s-ar părea să scurtati timpul necesar  unui tratament de implanturi dentare de la 6 luni la 24 ore? 

Sistemul de implanturi al firmei germane Bredent, numit SKY InstaFIX, va ofera exact acest lucru.

Daca pana acum erau necesare numeroase interventii pentru a monta implanturi si punti fixe, sistemul SKY InstaFIX se poate implementa in cadrul unei singure interventii de cateva ore, iar dupa 24 de ore se poate monta deja proteza fixa.

Despre cazul recent relateaza Dr. Andrei Constantinovici, specialist in implanturi in cadrul clinicii Dentaplus: “ O pacienta in varsta de 57 de ani a venit in clinica noastra cu lucrari vechi de 25 de ani, complet degradate, iar putinii dinti ramasi sub aceste lucrari erau compromisi (infectii, mobilitate etc.) Dintii nu au mai putut fi recuperati si reutilizati pentru restaurari protetice noi fixe, prin urmare indicatiile de tratament erau fie protezare mobila (idee pe care pacienta o refuza),  fie protezare clasica pe implanturi,  ceea ce ar fi  implicat interventii chgirurgicale extensive : sinus lift, aditie de os etc,  precum si o perioada de vindecare si osteointegrare de 3-6 luni inainte ca pacienta sa poata fi protezata”.

In mod normal, pentru fixarea unui implant dentar, osul maxilarului trebuie sa fie in stare impecabila pentru a putea tine implantul si a rezista la presiunea la care acesta este supus. Deoarece pacienta dorea o soluita mai putin invaziva si mai ales mai rapida, specialistii clinicii Dentaplus au decis sa foloseasca sistemul german SKY InstaFIX.

”Prin noua tehnica InstaFIX, dezvoltata de compania germana Bredent si implementata in clinica Dentaplus, am reusit sa ii oferim pacientei un zambet perfect in doar 24 de ore”

Pacientei i s-au realizat extractiile dintilor irecuperabili, precum si inserarea implanturilor printr-o tehnica speciala care evita augmentarile osoase si sinus liftul, totul intr-o singura sedinta. Apoi, in decurs de 24 ore pacienta a primt  si proteze FIXE.

Simptomatologia postoperatorie a fost minima: dupa controlul de a 2-a zi, pacienta se grabea sa mearga la o sesiune de ‘terapie prin shopping la mall’, a aratat medicul stomatolog Andrei Constantinovici.

În doar 24 de ore pacienta și-a recăpătat abilitatea de a mesteca fără dureri, zâmbetul și – foarte important – încrederea în sine.

No Comments

Post A Comment